Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

«Πρέπει να τερματιστούν τα φαινόμενα κερδοσκοπίας της ολιγοπωλειακής αγοράς αναπηρικών βοηθημάτων»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Παρέμβαση της Κίνησης για τη Χειραφέτηση των ΑμεΑ σχετικά με την «εγκύκλιο της ντροπής» του ΙΚΑ.

"Απαιτείται εύλογος χρόνος για σοβαρή δουλειά επί της εγκυκλίου" τονίζει η Κίνηση για τη χειραφέτηση των ΑμεΑ τρεις και κάτι εβδομάδες μετά την κατάληψη διαμαρτυρίας των "κεντρικών" του ΙΚΑ
"Απαιτείται εύλογος χρόνος για σοβαρή δουλειά επί της εγκυκλίου" τονίζει η Κίνηση για τη χειραφέτηση των ΑμεΑ τρεις και κάτι εβδομάδες μετά την κατάληψη διαμαρτυρίας των "κεντρικών" του ΙΚΑ



Τρεις εβδομάδες και κάτι μετά την κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΙΚΑ στις 6 Ιουνίου, η αυτοπροσδιοριζόμενη ως “Κίνηση για την Χειραφέτηση των ΑμεΑ” ομάδα πολιτών με αναπηρία, με επιστολή της προς τον διοικητή του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλο επαναλαμβάνει το αίτημα για απόσυρση της εγκυκλίου που περικόπτει κατά 50% τα αποδοτέα στους ασφαλισμένους με αναπηρία ποσά για τη χορήγηση τεχνικών βοηθημάτων.


Οι της Κίνησης επισημαίνουν στην επιστολή τους ότι μετά την μεγάλη δημοσιότητα που δόθηκε στην κατάληψη της 6ης Ιουνίου και το μπαράζ πολιτικών παρεμβάσεων και κοινοβουλευτικών ερωτήσεων ανεστάλη προσωρινά μέχρι την επερχόμενη 1η Ιουλίου η κατάπτυστη εγκύκλιος 37/2011 ώστε να επανεξεταστεί, βελτιωθεί δραστικά και επανακατατεθεί. Στη συνέχεια, αναφέρονται σε συνάντηση εκπροσώπου τους με τον διοικητή του ΙΚΑ στις 17 Ιουνίου και στη διατύπωση από μέρους του της άποψης ότι “το χρονικό περιθώριο που τέθηκε για την επανεξέταση της εγκυκλίου δεν επαρκεί για την ουσιαστική και σε βάθος επεξεργασία του περιεχομένου της, συνυπολογιζομένης της κρισιμότητας των υπό ρύθμιση ζητημάτων”.

Το “διά ταύτα” της θέσης της Κίνησης για την Χειραφέτηση των ΑμεΑ, είναι ότι απαιτείται εύλογος χρόνος για την επαναξιολόγηση της εγκυκλίου από μηδενική βάση, με απαραίτητη την συμμετοχή στις σχετικές διαδικασίες των ενδιαφερόμενων ομάδων πίεσης, προεξαχόντων των ανθρώπων με αναπηρία. Επιχειρώντας να νοηματοδοτήσει τις προτεινόμενες διαδικασίες η Κίνηση “ρίχνει το γάντι” στο ΙΚΑ και τους λοιπούς ασφαλιστικούς φορείς καλώντας τους να “αντιμετωπίσουν επιτέλους τα βαθύτερα αίτια που έχουν εδραιώσει το φαινόμενο των υπερτιμολογήσεων των αναπηρικών ειδών και βοηθημάτων, τερματίζοντας τις δυσλειτουργίες και τα φαινόμενα ακραίας συχνά κερδοσκοπίας της επί χρόνια επιβληθείσας ολιγοπωλειακής αγοράς”. “Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος”, καταλήγουν, “ώστε να μην κληθούν να πληρώσουν ανυπέρβλητο κόστος οι άνθρωποι με αναπηρία και να μην παραβιαστεί η κόκκινη γραμμή της κοινωνικής τους αξιοπρέπειας”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.