Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Αστέρια των Special Olympics στο Ηράκλειο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Το Ηράκλειο ανοίγει την αγκαλιά του
ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΩΝ SPECIAL OLYMPICS ΑΠΟ 5 ΧΩΡΕΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ “ΠΟΛΙΣ-ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ”
Σε ρυθμούς Special Olympics κινείται από χθες το Ηράκλειο που φιλοξενεί 232 αθλητές από πέντε κράτη, που θα λάβουν μέρος σε λίγες μέρες (25/6-4/7) στους παγκόσμιους αγώνες της Αθήνας.

Η πόλη μας μετέχει ως γνωστόν στο πρόγραμμα “Πόλις-Αμφιτρύων” το οποίο έχει ως βασικό σκοπό την κοινωνική ενσωμάτωση των αθλητών με νοητική υστέρηση, μέσα από τη γνωριμία τους με την τοπική κοινωνία και τον πολιτισμό της.

Οι αποστολές των Special Olympics που θα φιλοξενούνται στην πόλη μας και σε άλλα σημεία της περιοχής μας, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά την κρητική φιλοξενία και να χαρούν τις ομορφιές του νησιού μας λίγο πριν τους αγώνες που θα διεξαχθούν στην Αθήνα. Ο Δήμος Ηρακλείου, με στόχο τα μέλη των αποστολών να φύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις από την πόλη μας, προγραμμάτισε σειρά από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, επισκέψεις σε σημαντικούς χώρους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

“Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για την πόλη μας να μετέχει στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της χρονιάς παγκοσμίως. Όλες οι εγκαταστάσεις και οι υπηρεσίες του Δήμου είναι στη διάθεση των προσκεκλημένων μας προκειμένου να περάσουν όμορφα και δημιουργικά το χρόνο τους”, τόνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της τοπικής οργανωτικής επιτροπής Special Olympics και αντιδήμαρχος Νεολαίας Νίκος Γιαλιτάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τους εθελοντές, τους ιδιώτες και τους τοπικούς φορείς για τις υπηρεσίες που προσφέρουν στην διαδικασία της φιλοξενίας των αθλητών.

Να σημειώσουμε ότι οι αθλητές που βρίσκονται στο Ηράκλειο, προέρχονται από την Κύπρο, την Εσθονία, το Μεξικό, την Αρούμπα και το νησί του Μαν και διαμένουν σε επτά ξενοδοχεία της Χερσονήσου, των Μαλίων και της Αμμουδάρας.

Εκπροσωπώντας την τοπική Ένωση Ξενοδόχων, ο κ. Φουντουλάκης τόνισε: “Ελπίζουμε ότι θα προσφέρουμε μια ευχάριστη διαμονή στους αθλητές. Θα είμαστε και στο μέλλον αρωγοί παρόμοιων προσπαθειών.

Περισσότερο εκφραστικός ήταν ο επιχειρηματίας κ. Λαμπρινός: “Εκτός από τις πόρτες ανοίγουμε και τις καρδιές μας για την υποδοχή των αθλητών. Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό γι’ αυτή την πολιτισμική ανταλλαγή που μας γεμίζει θετικά συναισθήματα”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι τοποθετήσεις των κ. Καλούδη, Τασάκου.

Τους 87 εθελοντές του Ηρακλείου, εκπροσπώπησε η φιλόλογος του Γυμνασίου Αλικαρνασσού κ. Οικονομάκη: “Στηρίζουμε την διαδικασία φιλοξενίας των αθλητών μέσα από διάφορες εκδηλώσεις. Είναι σημαντικό ότι 5 σχολεία της πόλης μας μετέχουν στο πρόγραμμα “Εθελοντισμός και Special Olympics”. Έτσι οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν όσα έχουν διδαχθεί”.

Το “παρών” στην συνέντευξη Τύπου έδωσαν επίσης εκπρόσωποι της τοπικής Αστυνομίας (κ. Ζαχαριουδάκης) του Λιμενικού Σώματος (κ. Δουβής) καθώς και της Δημοτικής Αστυνομίας (κ. Βενιανάκης) οι οποίοι εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους για την ασφαλή διαμονή των αθλητών με τα μέτρα που έχουν ληφθεί.



--------------------



SPECIAL OLYMPICS

7.000 αθλητές θα λάβουν μέρος σε 22 αθλήματα ολυμπιακού τύπου, από 25 Ιουνίου έως και 4 Ιουλίου.
1968 - Πραγματοποιήθηκαν στο Σικάγο οι πρώτοι αγκόσμιοι αγώνες. Η πετοσφαίρηση επί άμμου είναι άθλημα επίδειξης.

Στο Ίντερνετ
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.athens2011.org θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα των αγώνων, τις παράλληλες εκδηλώσεις και τους εθελοντές.

Οι αγώνες της Αθήνας σε αριθμούς
40.000 οικογένειες και συνοδοί
25.000 εθελοντές
7.000 αθλητές
3.000 κριτές και διαιτητές
3.000 δημοσιογράφοι
2.500 προπονητές

Στο Ηράκλειο...
Φιλοξενούνται 232 άτομα σε επτά ξενοδοχεία στην περιοχή της Χερσονήσου, Μαλίων και Αμμουδάρας. Πρόκειται για τα Sirens Beach, Nana Beach, Agapi Beach, Arina Sand, Aldemar Hotel and Spa, Mediterraneo Hotel.
Την φιλοξενία στηρίζουν 87 άτομα εθελοντές από την πόλη μας και 21 άτομα εθελοντές της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής.

--------------------

Τα αθλήματα

01. Υγρός στίβος (κολύμβηση)
02. Στίβος, Μαραθώνιος και Ημι-Μαραθώνιος
0.3. Αντιπτέριση
04. Καλαθοσφαίριση
05. Μπότσε
06. Μπόουλινγκ
07. Ποδηλασία
08. Ιππασία
09. Δυναμική άρση βαρών
10. Γκολφ
11. Γυμναστική
12. Χειροσφαίριση
13. Τζούντο
14. Καγιάκινγκ
15. Πατινάζ επί δαπέδου
16. Ιστιοπλοΐα
17. Σοφτμπολ
18. Επιτραπέζια αντισφαίριση
19. Αντισφαίριση
20. Ποδόσφαιρο
21. Πετοσφαίριση
22. Πετοσφαίριση επί άμμου

--------------------

Tι είναι Special Olympics

Special Olympics είναι παγκόσμιος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προσφέρει τη δυνατότητα στα άτομα με διανοητική αναπηρία να αναπτυχθούν σωματικά και να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο μέσω προπόνησης και συμμετοχής σε αγώνες.

2,5εκ. αθλητές από 185 χώρες συμμετέχουν στους Special Olympics.

Σε 24 ολυμπιακού τύπου αθλήματα προφέρει σε ετήσια βάση προπόνηση το ελληνικό μη κερδοσκοπικό σωματείο Special Olympics που ιδρύθηκε το 1987.

10.500 είναι οι Έλληνες αθλητές που έχουν προπονηθεί και έχουν λάβει μέρος σε αγώνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


--------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.