Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Είμαι μέσα! Εσύ;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.





«Θέλω να νικήσω! Αν όμως δεν τα καταφέρω.. βοηθήστε με.. να προσπαθήσω με θάρρος! »
Αυτό είναι το μήνυμα και ο όρκος των αθλητών των Special Olympics που θα λάβουν χώρα στην Ελλάδα του 2011 με την Τελετή Έναρξης των Αγώνων στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο στις 25/06/2011.
Στους Παγκόσμιους αυτούς Αγώνες συμμετέχουν περίπου 7000 αθλητές με διανοητική αναπηρία από 180 χώρες και περίπου κατά προσέγγιση 25.000 εθελοντές. Δεν ξεχνάμε όμως τους 2500 προπονητές και τους 3.000 τεχνικούς και διαιτητές. Υπολογίζεται ότι 40.000 μέλη οικογενειών των αθλητών θα έρθουν στην Ελλάδα από κάθε γωνιά της γης.
Στόχος του Παγκόσμιου Κινήματος Special Olympics είναι να εκπαιδεύει την κοινωνία για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να απευθύνεται και να συμπεριφέρεται σε συνανθρώπους με διανοητική αναπηρία. Παράλληλα  εμπνέει την ειρήνη στην παγκόσμια κοινότητα.
Η επίσημη μασκότ των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 είναι ο Απόλλων, ο θεός του Ήλιου, της χαράς και της αισιοδοξίας. Το δυναμικό μήνυμα που μεταφέρει είναι η φράση   «Είμαι μέσα!». Να είμαι μέσα στην παγκόσμια αυτή αθλητική διοργάνωση ως αθλητής, εθελοντής ή θεατής. Συμμετέχουμε ενεργά και η είσοδος και η παρακολούθηση στις 30 αθλητικές εγκαταστάσεις  όπου θα φιλοξενηθούν οι Αγώνες θα είναι ελεύθερη στο κοινό. Εισιτήριο υπάρχει μόνο στην Τελετή Έναρξης (25/06/2011) και Τελετή Λήξης (04/07/2011). Ας παρακολουθήσουμε όλοι τους Αγώνες, να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια των αθλητών που θα αποτελέσει εμπειρία ζωής για όλους μας. Εσύ είσαι μέσα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.