Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Τρία ερωτήματα για το υπουργείο Εργασίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Αγωνιούν για την τύχη τους οι εκατοντάδες επιτυχόντες της τελευταίας προκήρυξης του προστατευτικού για τα ΑμεΑ Ν2643

Τα θέτει η εκ των επιτυχόντων της προκήρυξης Π. Παπανικολάου




Πελαγία Παπανικολάου : "Εχουμε δικαίωμα να ξέρουμε, αφορά τη ζωή μας"Πελαγία Παπανικολάου : "Εχουμε δικαίωμα να ξέρουμε, αφορά τη ζωή μας"
Το υπουργείο Εργασίας είναι το μόνο που μπορεί να δώσει δεσμευτική απάντηση σε ό,τι αφορά το τι μέλλει γενέσθαι με τον προστατευτικό περί προσλήψεων ΑμεΑ νόμο 2643 και την “τύχη” των εκατοντάδων επιτυχόντων στην τελευταία προκήρυξη θέσεων για τον δημόσιο τομέα.

Επί της ουσίας, τρία συγκεκριμένα κρίσιμα ερωτήματα ζητούν απάντηση. Τα θέτει η εξειδικευμένη σε θέματα δικαιωμάτων ΑμεΑ νομικός Πελαγία Παπανικολάου. Η κ. Παπανικολάου σημειωτέον, είναι επιτυχούσα της τελευταίας προκήρυξης του 2643, κατά συνέπεια έχει έναν λόγο παραπάνω να απαιτεί διευκρινίσεις. Στο όνομα του δικού της επαγγελματικού μέλλοντος αλλά και των εκατοντάδων άλλων επιτυχόντων συνυποψηφίων της. Τα ερωτήματα προς το υπουργείο εργασίας έχουν ως εξής:

Πρώτον: Το υπουργείο εργασίας καλείται να διασαφηνίσει τις νέες αρμοδιότητες των Αποκεντρωμένων Περιφερειακών Διοικήσεων αναφορικά με την απασχόληση των Προσώπων Ειδικών Κατηγοριών, που απορρέουν από τον Ν. 2643/1998.

Δεύτερον: Να διευκρινίσει αν και κατά πόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες Περιφερειακές Διευθύνσεις ή Τοπικές Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ. καθίστανται εφεξής αναρμόδιες, αναφορικά με τα της διαδικασίας κατάρτισης των τελικών πινάκων μοριοδότησης και κρίσεων των επί των πρώτων πινάκων μοριοδότησης ενστάσεων (νομικά αιτήσεων θεραπείας).

Τρίτον: Να ενημερώσει επαρκώς και με σαφήνεια αφενός μεν για την τύχη των τελικών πινάκων μοριοδότησης της 2ης Φεβρουαρίου 2011, αφετέρου δε για την έως σήμερα πορεία και εξέλιξη της Γενικής Προκήρυξης του Δημοσίου Τομέα του 2008.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.