Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Αμετανόητη η διοίκηση του ΙΚΑ στην εφαρμογή της εγκυκλίου που μειώνει τη δημόσια συμμετοχή στα αναπηρικά βοηθήματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Μόλις κόπασε ο θόρυβος, νέα εγκύκλιος Σπυρόπουλου ακυρώνει τις διαβεβαιώσεις του προς την Κίνηση για την Χειραφέτηση των ΑμεΑ

Απλή μετάθεση ,άνευ διαβούλευσης, των αποδοκιμασθέντων της πρώτης εγυκλίου, στην 1η Ιουλίου




Διαβούλευση με τετελεσμένα δεν είναι διαβούλευση αλλά εξαπάτηση...Διαβούλευση με τετελεσμένα δεν είναι διαβούλευση αλλά εξαπάτηση...

Παρά τις διαβεβαιώσεις του διοικητή του ΙΚΑ μετά την κατάληψη του Ιδρύματος από ομάδα εννιά αποφασισμένων ανθρώπων με αναπηρία ότι θα υπάρξουν διαβουλεύσεις για αλλαγές της εγκυκλίου που περικόπτει έως και 50% τα χορηγούμενα ποσά για την αγορά αναπηρικών βοηθημάτων, με νέα εγκύκλιο που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» στις 9 Ιουνίου 2011, ανακοινώνεται η εφαρμογή ως έχει της εγκυκλίου που δημιούργησε ξεσηκωμό από την 1η Ιουλίου 2011.

Η νέα εγκύκλιος δημιουργεί μείζον ζήτημα ηθικής τάξης. Αποδεικνύεται ότι οι διαβεβαιώσεις του διοικητή του ΙΚΑ προς την Κίνηση για την Χειραφέτηση των ΑμεΑ για διαβουλεύσεις επί της πρώτης εγκυκλίου (αρ. 37/2011) δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα, μιάς και η νέα εγκύκλιος ρητά μιλά για εφαρμογή όλων των περικοπών από την 1ηΙουλίου.

Σε απλά ελληνικά, μοιάζει σαν ο διοικητής να είχε κατά νου μόνο να κερδίσει χρόνο ώστε να κοπάσει το κύμα αντιδράσεων και συνακόλουθης συμπαράστασης υπέρ του αιτήματος των καταληψιών.

Οι τελευταίοι, όπως πληροφορούμαστε, ήδη ετοιμάζουν σειρά προτάσεων για αλλαγές επί της πρώτης εγκυκλίου (σε συνεργασία με τεχνοκράτες και με κριτήριο να μην παραβιάζεται η διαχωριστική γραμμή της αξιοπρέπειας των ασφαλισμένων με κινητική αναπηρία), πλην όμως η επικείμενη διαβούλευση στην οποία κλήθησαν να μετάσχουν μοιάζει να είναι κενή περιεχομένου. Οι αποφάσεις εφαρμογής της πρώτης καταγγελθείσας εγκυκλίου είναι ειλλημμένες από την διοίκηση του ΙΚΑ, απλώς ο ... έμπειρος διοικητής Ρ. Σπυρόπουλος τις μετέθεσε λίγες εβδομάδες.

Η νέα εγκύκλιος Σπυρόπουλου, έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: «Ορθοπεδικά – Ορθωτικά είδη & τεχνητά μέλη»
ΣΧΕΤ.: Η αρ. 37/2011 εγκύκλιος

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΙΚΑ – ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΣΦ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ – ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ
Ταχ. Δ/νση: Αγ. Κων/νου 8 (10241), Τηλ: 2105215273-278, FAX: 2105228747
e-mail: diefpar@ika.gr

Αθήνα 8/6/2011
Αριθ. Πρωτ. Π04/3/165
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΡ. : 40

ΠΡΟΣ: Τους Αποδέκτες του Πίνακα Α’
Κοινοποίηση: ΟΠΣ (Υποομάδα Παροχών)

Με την παραπάνω σχετική εγκύκλιο δώσαμε οδηγίες στα Υποκαταστήματα του Ιδρύματος για τα χορηγούμενα είδη – κατά το άρθρο 28 παρ. 1 εδ. δ΄ του Κανονισμού Ασθενείας ΙΚΑ ΕΤΑΜ – ορθοπεδικά – ορθωτικά είδη και τεχνητά μέλη.
Επίσης κοινοποιήσαμε και πίνακες με το καθορισμένο ποσό για κάθε είδος χωριστά με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και σύμφωνα με την τιμή της βάσης δεδομένων του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΙΜΩΝ».

Οι νέες τιμές θα ισχύσουν για τα αναφερόμενα στην εγκύκλιο 37/2011 είδη από 1/7/2011.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.