Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Μέχρι Σεπτέμβριο η εξόφληση των συμβεβλημένων με τον ΟΠΑΔ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Διαβεβαίωση του υπουργού Υγείας.

Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουν εξοφληθεί οι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ γιατροί για οφειλές του προηγούμενου χρόνου και του πρώτου διμήνου του 2011, δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέας Λοβέρδος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη.

Σε σχέση με την καταβολή των εφημεριών των γιατρών του Δημοσίου, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε πως «δεν υπάρχει κανονική εφημερία που να μην καταβάλλεται ένα μήνα μετά την πραγματοποίησή της».

Όσο για τις πρόσθετες, ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως «μέσα στο επόμενο δίμηνο, θα κλείσουμε και κάθε εκκρεμότητα που υπάρχει σε ό,τι αφορά τις πρόσθετες εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ, με ενδεχόμενη εξαίρεση των νοσοκομείων της τρίτης ζώνης, για τα οποία θα υπάρξει κατάθεση σχετικής τροπολογίας».

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αναφέρθηκε συν τοις άλλοις και σε σημερινό δημοσίευμα των Financial Times, στο οποίο «έγραψαν ότι μπαίνει ενεχυροδανειστής στην Ελλάδα με ενέχυρο την περιουσία μας και δεν θα είναι καν θεσμικός φορέας, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα, αλλά ιδιώτης. Θα έρθει δηλαδή, κάποιος Σόρος εδώ, και θα λέει πως "αυτό είναι δικό μου" και θα μας βγάζει τα δακτυλίδια από τα χέρια!».

«Πέραν της τεχνικής βοήθειας που δεχόταν η Ελλάδα σε διαφόρους τομείς και εξακολουθεί να δέχεται και μετά το Μνημόνιο, όλα τα υπόλοιπα, δεν κινούνται στο χώρο της πραγματικότητας», απάντησε ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Είμαι κατηγορηματικός και όσα λέω είναι προϊόν της συνεννόησής μου με το υπουργείο Οικονομικών. Ας βάλουμε μια τελεία εδώ. Έτερο θέμα δεν υπάρχει».

Τέλος, ο κ. Καρατζαφέρης ζήτησε επίσημη απάντηση από τον υπουργό Υγείας, για το αν υφίσταται θέμα κινδύνου από εισαγωγές αγγουριών από την Ισπανία, τα οποία έχουν ήδη προκαλέσει δέκα θανάτους στη Γερμανία.

«Από την περασμένη Πέμπτη, έχω δώσει εντολή δια του υφυπουργού κ. Αηδόνη στον ΕΦΕΤ, να ερευνήσει τι ακριβώς συμβαίνει στην αγορά. Είχαμε πληροφορηθεί το θέμα που ξεκίνησε από την Ισπανία. Το Σαββατοκύριακο, με διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει καμία εισαγωγή που να έχει γίνει από την Ισπανία σε ό,τι αφορά το προϊόν αυτό. Μάλιστα, σχετική διαβεβαίωση, δίνουν στις ελληνικές αρχές και οι ισπανικές», απάντησε ο κ. Λοβέρδος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.