Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Ένας Έλληνας πολεμά τον καρκίνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ο εμπνευστής μιας πρωτοποριακής έρευνας.

Βήμα-βήμα προς την καταπολέμηση του καρκίνου οι βιολόγοι του βρετανικού πανεπιστημίου Imperial δίνουν τη μάχη του εργαστηρίου. Πρόσφατα, η ανακάλυψη της συμπεριφοράς μιας πρωτεΐνης οδήγησε παραπέρα την εξέλιξη των μελετών για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού.

Επικεφαλής της έρευνας είναι ένας Έλληνας, ο βιολόγος δρ. Γιώργος Γιαμάς, ο οποίος ήταν ένας από τους επιστήμονες που συνέλαβαν την ιδέα, καθοδήγησαν την έρευνα και είχαν θετικά αποτελέσματα σε όλες τις φάσεις.

«Δεν μιλάμε για θεραπεία σε αυτό το στάδιο, ουσιαστικά πρόκειται για εντοπισμό μιας νέας πρωτεΐνης που στοχοποιούμε για να καταπολεμήσουμε τον καρκίνο του μαστού. Χρειάζονται πέντε – δέκα χρόνια τουλάχιστον για να μιλάμε για πιθανή θεραπεία», είπε ο έλληνας ερευνητής στον «Ελεύθερο Τύπο».

Η συγκεκριμένη έρευνα θα βοηθήσει στην καλύτερη εφαρμογή της θεραπείας με το φάρμακο ταμοξιφένη, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως κατά του καρκίνου του μαστού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η συγκεκριμένη έρευνα δεν έλαβε χρηματοδότηση από ερευνητικό ίδρυμα επειδή θεωρήθηκε «πολύ φιλόδοξη». Ωστόσο, οι εμπνευστές της συνέχισαν τη δουλειά τους, χάρη σε χορηγίες απλών πολιτών!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.