Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

«Αγγίζοντας την καρδιά του εγκεφαλικού»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ψηφίστε κι εσείς!

Πάνω από 1.000.000 ψήφοι ελήφθησαν για την υποστήριξη των προγραμμάτων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας 1 Mission 1 Million – Αγγίζοντας την Καρδιά του Εγκεφαλικού. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την επιτυχία και την παγκόσμια απήχηση της εκστρατείας ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με την πρόληψη των σχετιζόμενων με την κολπική μαρμαρυγή εγκεφαλικών επεισοδίων - μία πρωτοβουλία της φαρμακευτικής εταιρίας Boehringer Ingelheim, πρέσβειρα της οποίας είναι η διεθνούς φήμης ηθοποιός Jane Seymour.




Έως τις 22 Ιουνίου 2011, το κοινό μπορεί να ψηφίσει στη διεύθυνση heartofstroke.gr και να αναδείξει προγράμματα ευαισθητοποίησης γύρω από την πρόληψη των σχετιζόμενων με την κολπική μαρμαρυγή εγκεφαλικών επεισοδίων. Προγράμματα που πιστεύει ότι θα κάνουν τη διαφορά στην ζωήτων ασθενών. Η ευρεία συμμετοχή του κοινού που παρατηρήθηκε έως τώρα από την έναρξη της ψηφοφορίας, για μια πάθηση που δεν συζητιέται συχνά, ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών της εκστρατείας.

«Είναι καταπληκτική η συμβολή του κοινού στο πλαίσιο της εκστρατείας 1 Mission 1 Million – Αγγίζοντας την Καρδιά του Εγκεφαλικού και πολύ περισσότερο από ό,τι είχα φανταστεί! Συμμετέχω κι εγώ στην πρωτοβουλία αυτή, από τη στιγμή που η μητέρα μου βρέθηκε αντιμέτωπη με το εγκεφαλικό επεισόδιο που σχετίζεται με την κολπική μαρμαρυγή, έχοντας, επομένως, ζήσει η ίδια την εμπειρία της καταστροφής που μπορεί να προκαλέσει αυτό. Είμαι ενθουσιασμένη με τον αντίκτυπο που έχει αυτή η πρωτοβουλία ανά τον κόσμο», δήλωσε η Jane Seymour. «Εάν θέλετε να κάνετε τη διαφορά στην πρόληψη των εγκεφαλικών επεισοδίων που σχετίζονται με την κολπική μαρμαρυγή, σας παρακαλώ να επισκεφθείτε τη διεύθυνση heartofstroke.com και να ψηφίσετε τα αγαπημένα σας προγράμματα. Θυμηθείτε ότι μπορείτε να ψηφίζετε κάθε μέρα, έως τις 22 Ιουνίου!»


Από τους Έλληνες συμμετέχοντες στην εκστρατεία, 5 είναι τα προγράμματα που αξιολογήθηκαν θετικά από την Επιτροπή Ειδικών Εμπειρογνωμόνων και τέθηκαν στη διάθεση του κοινού για ψηφοφορία μέχρι τις 22 Ιουνίου 2011.

Στη νικητήρια εξάδα για την κατηγορία των €50.000 κατατάσσεται προς το παρόν το ελληνικό πρόγραμμα με τίτλο «ΔΙΚΤΥΟ ΕΓΚΑΙΡΗΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΚΟΛΠΙΚΗΣ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΣΤΗ Β.Α. ΕΛΛΑΔΑ» της Ελληνικής Εταιρείας Αγγειακών Εγκεφαλικών Νόσων, έχοντας μεγάλες πιθανότητες να λάβει χρηματοδότηση για την υλοποίησή του. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός πολυκεντρικού, διεπιστημονικού, διαδραστικού δικτύου συνεργασίας που θα προωθεί την ευαισθητοποίηση και την έγκαιρη ανίχνευση της κολπικής μαρμαρυγής, συμβάλλοντας σημαντικά και στην πρόληψη των αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων.

Τώρα καλείται το ελληνικό κοινό να στηρίξει με την ψήφο του τα ελληνικά προγράμματα, κάνοντας κλικ στο heartofstroke.gr.

Μέχρι το Δεκέμβριο του 2010, στην ιστοσελίδα www.heartofstroke.com υποβλήθηκαν προγράμματα ευαισθητοποίησης του κοινού από μεμονωμένα άτομα, ομάδες ασθενών, επαγγελματιών και κέντρων υγείας από 36 χώρες. Μετά από ένα διάστημα κατά το οποίο όλα τα προγράμματα που κατατέθηκαν εξετάστηκαν και αξιολογήθηκαν από τα μέλη της Επιτροπής Ειδικών Εμπειρογνωμόνων του 1 Mission 1 Million, 184 από αυτά τέθηκαν στην ψηφοφορία του κοινού.

«Το 1 Mission 1 Million σχεδιάστηκε ώστε να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό για την κολπική μαρμαρυγή και τη σχέση της με το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη μεγάλη συμμετοχή του κοινού, οδηγώντας περισσότερο κόσμο στην ιστοσελίδα για να ψηφίσει, ενθαρρύνοντας τους υποστηρικτές να κάνουν το ίδιο», δήλωσε η Judith von Gordon, εκπρόσωπος της Εταιρείας Boehringer Ingelheim. «Τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια που σχετίζονται με την κολπική μαρμαρυγή είναι πιο σοβαρά και εξουθενωτικά σε σχέση με τους άλλους τύπους εγκεφαλικών επεισοδίων, επηρεάζοντας δραματικά πολλές ζωές και οδηγώντας της περισσότερες φορές σε θάνατο. Είμαστε υπερήφανοι που χρηματοδοτούμε αυτή την πρωτοβουλία και ανυπομονούμε να ανακοινώσουμε τους νικητές αργότερα μέσα στο χρόνο αυτό.»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.