Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Τέλος στη σύμπραξη Ντυνάν - Γαία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Κλείνει η μαιευτική κλινική, με «λουκέτο» απειλείται και το Ντυνάν.

Το κλείσιμο της μαιευτικής κλινικής «Γαία» προανήγγειλε από τη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ έθεσε θέμα νομοθετικής παρέμβασης προκειμένου να βρεθεί λύση για το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Ερρίκος Ντυνάν.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι διαθέτει στα χέρια του επιστολή του Ιατρικού Αθηνών με την οποία του γνωστοποιείται ότι προτίθεται να αποσυρθεί από την εκμετάλλευση της μαιευτικής κλινικής του Ερρίκος Ντυνάν μέσω της θυγατρικής του εταιρείας «Γαία».

Στην ίδια συνεδρίαση ο κ. Λοβέρδος έθεσε το θέμα του καυτού οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει το Ντυνάν, σημειώνοντας ότι αν δεν βοηθηθεί από το δημόσιο, «το νοσοκομείο κλείνει».

Ο υπουργός συνέδεσε το πρόβλημα επιβίωσης του Ντυνάν με τη λειτουργία της «Γαία» καθώς εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας της, το νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού θα απολέσει 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως. Επιβεβαίωσε δε τις πληροφορίες ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, γνωμοδότησε αρνητικά για τη λειτουργία της «Γαία», αναφέροντας χαρακτηριστικά «δεν μπορώ να μην αποδεχθώ την γνωμοδότηση του ΝΣΚ».

Ο κ. Λοβέρδος ομολόγησε ότι το δημόσιο δεν διαθέτει χρήματα ώστε να βοηθήσει το Ερρίκος Ντυνάν και επομένως δεν μπορεί να εξαγοραστεί και να τεθεί υπό την ομπρέλα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Ως εκ τούτου, για να εξασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας και να μην βρεθούν στο δρόμο κοντά στους 1000 εργαζόμενους πρέπει να βρεθεί νομοθετική λύση.

Σημειώνεται ότι κατά τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του κράτους το Ερρίκος Ντυνάν δεν μπορεί να πουληθεί, όπως δήλωσε ο ίδιος ο κ Λοβέρδος, θέτοντας στους βουλευτές της επιτροπής το δίλλημα νομοθετικής παρέμβασης ώστε να αποτραπεί το λουκέτο.

«Μπορούμε να παρέμβουμε εδώ νομοθετικά; Θα υπάρχει η συναίνεση του σώματος;» αναρωτήθηκε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι είμαστε στο παρά δύο, πολύ σοβαρών εξελίξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα έθεσε βέτο στην υπαγωγή του Ντυνάν υπό την ομπρέλα του ΕΣΥ ενώ κομφούζιο επικρατεί, ως προς τις οφειλές του δημοσίου προς το Ερρίκος Ντυνάν.

Ο κ Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή να εξοφληθεί το ποσό των 1,4 εκατ. ευρώ για το οποίο υπάρχει συμφωνία, ενώ για τα υπόλοιπα 24 εκατ. ευρώ θα πρέπει κατά τον ίδιο να αποφασίσουν τα δικαστήρια.

Πρόταση για τη σωτηρία του Ερρίκος Ντυνάν μέσω της σύνδεσης του με το Πανεπιστήμιο Αθηνών κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Γιαννόπουλος.

Η πρόταση προβλέπει την συνεργασία του Ντυνάν με το Πανεπιστήμιο, με εκχώρηση 100 κλινών γενικών περιστατικών καθώς και τη λειτουργία πανεπιστημιακής μαιευτικής κλινικής.

Στο μεταξύ, η τελεσίδικη -κατά δήλωση του υπουργού- απόφαση για τερματισμό της σύμπραξης μεταξύ Ερρίκος Ντυνάν και «Γαία» προκαλεί σημαντική ζημιά και στον όμιλο της Ιατρικό Αθηνών, καθώς για τη λειτουργία της κλινικής Γαία έγιναν πολύ σημαντικές δαπάνες σε μηχανήματα αλλά και προσωπικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.