Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Μπάχαλο με τα μηχανογραφικά για το 2011 - Ξεκινά η διαδικασία χωρίς όμως τους βαθμούς!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Ενώ αυτές τις μέρες συνεχίζονται οι πανελλήνιες με τα ειδικά μαθήματα (Ξένες Γλώσσες, Μουσικά μαθήματα, Σχέδιο κ.α.) οι μαθητές έχουν και άλλη μια σκοτούρα στο κεφάλι τους. Από σήμερα ξεκινάει και η ηλεκτρονική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων, με τους υποψήφιους να προσέρχονται στα Λύκειά τους μέχρι τις 23 Ιουνίου για να προμηθευτούν τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας. Μηχανογραφικά τα οποία βέβαια θα πρέπει να συμπληρώσουν χωρίς να ξέρουν πόσα και ποια μόρια έχουν. 

Πονοκέφαλος και πρόβλημα για δύσκολους λύτες θα είναι φέτος το μηχανογραφικό για τους μαθητές, αφού μην ξέροντας τα μόρια που έχουν, δεν θα μπορούν να έχουν μια καθαρή εικόνα για το σε ποιες σχολές μπορούν να μπουν. Πως να το συμπληρώσουν λοιπόν; Με ποια σειρά να μπουν αλλά και ποιες σχολές να βάλουν; Να μου πεις το μέλλον άλλον δεν κρίνεται; Και ειδικά το επαγγελματικό, που τέτοιες εποχές θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα για όλους τους ανθρώπους όλων των ηλικιών. 

Σε όλη αυτήν την κατάσταση πρέπει να προσθέσουμε και ένα ακόμα πρόβλημα. Το ότι υπάρχει ασάφεια ακόμα, αλλά και καμία διευκρίνηση από κανέναν αρμόδιο, για το πότε θα συμπληρώσουν μηχανογραφικά τα άτομα με αναπηρία (που έχουν διάφορες παθήσεις σύμφωνα και με τον νόμο 3794/2009 αρ. 35). Ενώ όλοι οι άλλοι ξέρουν έστω και αν δεν έχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία οι ΑμεΑ μαθητές που θέλουν να εκμεταλλευτούν τις διατάξεις του νόμου και να εισαχθούν σε μια σχολή. Για άλλη μια φορά θα περιμένουν και δεν ξέρουν τι θα πρέπει να κάνουν. Πέρυσι είχαμε πολλές καθυστερήσεις και διάφορα παρατράγουδα στην διαδικασία που φέτος (αλλά και άλλη φορά) όλοι ευχόμαστε να μην ξανασυμβούν.
Πληροφορίες για την διαδικασία εισαγωγής στο ακόλουθο θέμα: 

Εισαγωγή σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ με την ποσόστωση του 5% για άτομα με σοβαρές παθήσεις


----------------

Που είναι οι βαθμολογίες των πανελλαδικών λοιπόν; Άγνωστο. Ούτε το υπουργείο Παιδείας δεν ξέρει. Και πόσο μάλλον οι μαθητές που κοντεύουν να τρελαθούν από την αγωνία. Τι λέει η νέα ανακοίνωση του υπουργείου.


Με τα νεύρα των μαθητών και των γονιών τους παίζει το υπουργείο Παιδείας αφού ακόμη δεν ξέρει πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες. Για απίστευτη προχειρότητα και ιδιότυπο σαδισμό του αρμόδιου υφυπουργού κάνει λόγο η εκπαιδευτική κοινότητα.

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο. Αρχικά είπανε για χτες Πέμπτη. Προχθές βράδυ ακούστηκε για την Παρασκευή δηλαδή σήμερα ενώ χτες το πρωί μάθαμε ότι θα γίνει από...Δευτέρα.

Και η ανακοίνωση του υπουργείου που εξέδωσε χθες το πρωί λέει ότι θα μπορούν οι μαθητές να συμπληρώνουν τα μηχανογραφικά από αύριο όμως οι βαθμολογίες θα βγούνε μάλλον την Δευτέρα! Διαβάστε όλη την ανακοίνωση:

" Σχετικά με την ανακοίνωση αποτελεσμάτων Πανελληνίων εξετάσεων και με την υποβολή Μηχανογραφικών

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων μπορεί να γίνει από 17-6-2011 ως και 28-6-2011, αφού οι υποψήφιοι προμηθευτούν από τα Λύκεια τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Αναφορικά με την ανακοίνωση των βαθμολογιών, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να ολοκληρωθεί η διαδικασία βαθμολόγησης των γραπτών και να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για όσους συμμετείχαν φέτος στις Πανελλήνιες εξετάσεις την Παρασκευή 17-6-2011. Επειδή όμως η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προϋποθέτει τον έλεγχο και την εξακρίβωση των βαθμολογιών, σε ό,τι αφορά τα Γενικά Λύκεια, εάν οι διαδικασίες αυτές δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή 17-6-2011, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την Δευτέρα 20-6-2011. Για τα ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α), λόγω του ότι οι εξετάσεις αυτών πραγματοποιήθηκαν μεταγενέστερα των Γενικών Λυκείων, η ολοκλήρωση της βαθμολογίας αυτών αναμένεται λίγες μέρες αργότερα και θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση.

Σε κάθε περίπτωση, υποψήφιοι με το 10% ή όσοι υποψήφιοι επιθυμούν να οριστικοποιήσουν την υποβολή των μηχανογραφικών τους ανεξαρτήτως βαθμολογιών, έχουν την δυνατότητα αυτή."

Όπως δήλωσε στο Νewsit ο εκπαιδευτικός ερευνητής Χρήστος Κάτσικας "μηχανογραφικά χωρίς βαθμολογίες, πρόκειται για μια ακόμη πρωτοτυπία του υφυπουργού Παιδείας Γ.Πανάρετου, η οποία προστίθεται στις άλλες παρεμβάσεις του που αφορούν στις μετεγγραφές, το να δίνουν εσπερινοί μαθητές εξετάσεις το πρωί, το να μετακινούνται ανάπηροι εκατοντάδες χιλιόμετρα για να δώσουν εξετάσεις. Το γεγονός πως ξεκινούν τα μηχανογραφικά χωρίς να έχουν βγει οι βαθμολογίες, φανερώνει όχι μόνο απίστευτη προχειρότητα αλλά και έναν ιδιότυπο σαδισμό απέναντι σε 100.000 χιλιάδες υποψήφιους και τις οικογένειές τους που μαζί με την αγωνία τους για το μέλλον των σπουδών τους και κυρίως τέτοιες εποχές που υπάρχει αγωνία για το επαγγελματικό τους μέλλον, έχουν να αντιμετωπίσουν και τους νεωτερισμούς του υφυπουργού Παιδείας".


-----------------

Εν τω μεταξύ, με ένορκη διοικητική εξέταση απειλεί η ηγεσία του υπουργείου τους υπαλλήλους που θα ανακοινώσουν κρυφά βαθμούς των πανελλαδικών εξετάσεων σε κάποιον υποψήφιο πριν από την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου.

Ευτυχώς να λέμε που με την ανακοίνωση του νέου υπουργικού σχήματος η σύνθεση του υπουργείου δεν αλλάζει, άρα οι αρμόδιοι θα ξέρουν και τι έργο έχουν να επιτελέσουν.

Όσοι ενδιαφέρονται για τις βάσεις κάθε σχολής των προηγούμενων ετών μπορεί να μπει στην ακόλουθη σελίδα: βάσεις... και να συμπληρώσει τα ανάλογα πεδία.

Πηγή: http://www.newsit.gr και δικό μας κείμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.