Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Προσλήψεις ΑμεΑ στα χαρτιά, άρνηση αποδοχής τους στη πράξη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Δεκάδες καταγγελίες προς την συνομοσπονδία ΑμεΑ




Η τελευταία προκήρυξη του Ν 2643 που αφορά την πρόσληψη ΑμεΑ και συγγενών ΑμεΑ στον δημόσιο τομέα έχει παρελθόν ήδη τριών χρόνων (από το 2008), όμως οι επιτυχόντες της - μετά την περάτωση των διαδικασιών της - ακόμα αναμένουν τη τοποθέτησή τους σε θέση εργασίας...

Σύμφωνα με τις δεκάδες καταγγελίες επιτυχόντων από όλη την χώρα προς την συνομοσπονδία ΑμεΑ οι δημόσιοι φορείς όπου έχουν ... θεωρητικά τοποθετηθεί, αρνούνται να παραλάβουν την απόφαση τοποθέτησής τους! Το επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι αρμόδιες υπηρεσίες των δημόσιων φορέων (εφορείες, δήμοι, διοικητικά δικαστήρια) για τη μη παραλαβή είναι η τήρηση της αναλογίας 1:5 μεταξύ προσλήψεων και αποχωρήσεων που έχει οριστεί με εγκύκλιο του υπουργείου εσωτερικών από τον φετινό Ιανουάριο.

Επιβάλλεται, τέλος, να επισημανθεί ότι οι θέσεις τοποθέτησης σήμερα πολλών από τους επιτυχόντες, αποτελούν οργανικές θέσεις του δημοσίου τομέα, που έχουν προκηρυχθεί το έτος 2004, κάποιες δε από αυτές έχουν επανακηρυχθεί και αφορούν θέσεις προ του έτους 2004!



Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"


Αντίστοιχο δελτίο τύπου έχει εξεδώσει η ΕΣΑμεΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 04.05.11

Τοποθετήσεις των προστατευόμενων του ν. 2643/98


Με επιστολή της στον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση και στην υπουργό Εργασίας Λ. Κατσέλη η ΕΣΑμεΑ δημοσιοποιεί τις καταγγελίες των επιτυχόντων της προκήρυξης του έτους 2008 του ν. 2643/98.

Τρία χρόνια χρειάστηκαν για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της προκήρυξης, και σήμερα οι υπεύθυνοι προσωπικού των υπηρεσιών αρνούνται να παραλάβουν την απόφαση τοποθέτησής τους, επικαλούμενοι την τήρηση της αναλογίας 1/5.

Η Συνομοσπονδία επισημαίνει ότι οι προστατευόμενοι του ν. 2643/98, είτε είναι άτομα με αναπηρία (άμεση προστασία),είτε είναι συγγενείς α΄ βαθμού ατόμων με βαριές αναπηρίες (έμμεση προστασία) ανέμεναν τρία έτη την στιγμή της τοποθέτησής τους. Σε αυτό το χρονικό διάστημα προστίθεται και η πολυετής αναμονή της έκδοσης της προκήρυξης του 2008, αφού όπως γνωρίζετε η έκδοση των προκηρύξεων δεν γίνεται κάθε χρόνο όπως ορίζει ο νόμος. Έως και σήμερα τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους βιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο την ανεργία, σε μια εποχή δεινής και εντεινόμενης οικονομικής κρίσης. Οι θέσεις στις οποίες τοποθετούνται σήμερα πολλοί από τους επιτυχόντες, αποτελούν οργανικές θέσεις του δημοσίου τομέα, που έχουν προκηρυχθεί το έτος 2004.

Για τους λόγους αυτούς ζητά να διευθετηθεί άμεσα το ζήτημα και να τοποθετηθούν οι επιτυχόντες στις θέσεις εργασίας τους, άμεσα, χωρίς να εμπίπτουν στον περιορισμό του μέτρου 1 πρόσληψη ανά 5 αποχωρήσεις.

Η επιστολή της ΕΣΑμεΑ επισυνάπτεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.