Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΕΣΥ: Εισαγωγές υγειονομικού υλικού και από το εξωτερικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Την εναλλακτική λύση προμήθειας υγειονομικού υλικού από το εξωτερικό, ρίχνει στο τραπέζι ο υπουργός Υγείας.


Σε συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τετάρτης με εκπροσώπους των προμηθευτών, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, τους επισήμανε ότι 3 νοσοκομεία έχουν ήδη προμηθευτεί υλικό από το εξωτερικό. ‘Πρόκειται για μια alternativa που έχει το σύστημα και την οποία δεν θέλω να εφαρμόσω σε όλα τα νοσοκομεία’, τούς είπε ο υπουργός.


Ο κ. Λοβέρδος κάλεσε τους προμηθευτές να δουν το θέμα ως συνεργάτες του ΕΣΥ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν αυτό καταρρεύσει θα υπάρξει άμεση επίπτωση και στους ίδιους.
Άφησε να εννοηθεί ότι πίσω από τις ελλείψεις υλικών κρύβονται διάφορα συμφέροντα μεταξύ των οποίων και ο ιδιωτικός τομέας της υγείας.


Εξόφληση


Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Νίκος Πολύζος, τόνισε ότι στη διετία 2010-2011 έχουν διατεθεί 5,3 δισ. προς τους προμηθευτές και πως με την είσπραξη των νοσηλίων διασφαλίζεται η αποπληρωμή των χρεών έως τον Σεπτέμβριο του 2011.


Ο υπουργός Υγείας δέχτηκε την έντονη αντίδραση των προμηθευτών σχετικά με το άρθρο 14 του πρόσφατα ψηφισθέντα νόμου. Με αυτό, προβλέπεται η έκδοση πιστωτικών τιμολογίων από τους προμηθευτές στα νοσοκομεία, για τη διαφορά που προκύπτει μεταξύ της τιμής που διέθεσαν τελικά στα νοσοκομεία και της τιμής του παρατηρητηρίου η οποία είναι χαμηλότερη.


Ο κ. Λοβέρδος, τούς είπε ότι το άρθρο μπήκε για να μπορεί να αποσυρθεί και στις επισημάνσεις των προμηθευτών ότι δεν μπορούν να πληρωθούν εξαιτίας του, τούς είπε ότι δεν βλέπει λόγο να το αποσύρει, καθώς δεν έχουν δοθεί πιστωτικά τιμολόγια από τους προμηθευτές.


Γενικό Κρατικό


Εκπρόσωποι των προμηθευτών κατήγγειλαν στον υπουργό Υγείας ότι η διοίκηση του Γενικού Κρατικού της Αθήνας προμηθεύτηκε γάντια με τιμή σχεδόν διπλάσια από εκείνη του παρατηρητηρίου (0,28 ευρώ από 0,16).


Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε από το διοικητή της Α’ Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, κ. Άρη Μουσιώνη, να ελέγξει την καταγγελία και αυτός την επιβεβαίωσε, λέγοντας ότι το νοσοκομείο αναγκάστηκε να προμηθευτεί γάντια σε πιο υψηλή τιμή, λόγω του εμπάργκο των προμηθευτών.
Δ.Κ




Πηγή: www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.