Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Ουρές στις εφορίες για τον κλειδάριθμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
- Εσείς πήρατε τον δικό σας;


Ουρές ταλαιπωρίας στις εφορίες της χώρας για τον κλειδάριθμο. Τι πρέπει να ξέρετε.



Τις νέες ρυθμίσεις για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων ηλεκτρονικά , αντιμετωπίζουν χιλιάδες φορολογούμενοι που συνωστίζονται στις Εφορίες για να παραλάβουν τον προσωπικό κλειδάριθμο, τον αριθμητικό κωδικό δηλαδή που παράγεται από το σύστημα και γνωστοποιείται στο χρήστη για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων εισοδήματος και άλλες υπηρεσίες.





Παρά το γεγονός πως στα αρμόδια Τμήματα Μητρώου των ΔΟΥ, το προσωπικό ενισχύεται περιστασιακά για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, οι ουρές δεν αποφεύγονται καθώς οι περισσότεροι φορολογούμενοι επιλέγουν να μεταβούν στην Εφορία όπου υπάγονται για τη λήψη του κλειδάριθμου. Για να πάρετε τον κλειδάριθμο πρέπει να έχετε μαζί σας το ΑΦΜ καιτ την ταυτότητά σας. 




Το Newsit επισκέφθηκε την εφορία Χαλανδρίου όπου ο ελάχιστος χρόνος αναμονής ανέρχεται στην μία ώρα...




Πηγή: http://www.newsit.gr



Μόνο ηλεκτρονικά 1,7 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις



Για πρώτη φορά φέτος 1,7 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις θα αποσταλούν μόνο ηλεκτρονικά. Η αποστολή τους ξεκίνησε ήδη από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εφέτος θα εκτυπωθούν και θα αποσταλούν μόνο 3,9 εκατομμύρια δηλώσεις, αντί για 5,6 εκατομμύρια δηλώσεις που στάλθηκαν πέρσι, καθώς μεγάλος αριθμός φορολογουμένων θα υποβάλει τις δηλώσεις ηλεκτρονικά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ν. 3842/2010 η ηλεκτρονική υποβολή είναι υποχρεωτική για όλους όσους ασκούν επάγγελμα ή επιχείρηση, καθώς και για όσους υποβάλλουν την δήλωσή τους μέσω εξουσιοδοτημένου λογιστή.

Επιπλέον, εκτιμάται ότι η πλειοψηφία όσων υπέβαλαν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους το 2010, θα συνεχίσουν την ηλεκτρονική υποβολή. Συνολικά, εκτιμάται ότι 1,7 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα υποβάλουν το 2011 τη δήλωσή τους ηλεκτρονικά.

Φέτος, για πρώτη φορά, οι φορολογούμενοι που υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους δεν θα λάβουν τυπωμένα έντυπα και οδηγίες υποβολής της δήλωσης, αφού θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σ’ αυτά μέσω του διαδικτύου.

Με το μέτρο αυτό εξοικονομούνται 3,7 εκατ. ευρώ, 243 τόνοι χαρτιού, ενώ το περιβάλλον θα επιβαρυνθεί με 600 τόνους λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα (CO2).

Τέλος, για όσους φορολογούμενους υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, θα υπάρχει στη δήλωση ειδική σημείωση με το ποσό της οφειλής και κλήση για την άμεση τακτοποίησή της. Υπολογίζεται ότι 590 χιλιάδες δηλώσεις θα έχουν τη συγκεκριμένη ειδοποίηση.





Πηγή: Εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"


Δείτε επίσης: 

6 ερωτήσεις - απαντήσεις και παραδείγματα για τις αποδείξεις

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.