Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

6ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομποτικής Χειρουργικής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.





Στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί το 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομποτικής Χειρουργικής, με τίτλο Μαραθώνιος Ρομποτικής Χειρουργικής, Κλινική εφαρμογή, Εκπαίδευση και ‘Ολυμπιακοί Αγώνες’ διαμέσου εξομοιωτών.

Το συνέδριο MIRA (Minimally Invasive Robotic Association) International Congress θα πραγματοποιηθεί στις 11-13 Μαΐου στο ξενοδοχείο Athens Hilton.

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι όλων των χειρουργικών ειδικοτήτων όπως:
Γενική Χειρουργική
Ουρολογία
Γυναικολογία
Θωρακοχειρουργική
Καρδιοχειρουργική
Παιδοχειρουργική
ΟΡΛ Χειρουργική
Αεροδιαστημική Χειρουργική
Χειρουργική διαμέσου μίας τομής
Χειρουργική με εξομοιωτές

Ιδιαίτερη συζήτηση φέτος θα γίνει γύρω από τη ρομποτική επέμβαση δια μίας τομής (single site incision) που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά διεθνώς σε 3 κέντρα, ένα εκ των οποίων ήταν το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τη ρομποτική χειρουργική μίας τομής, θα μεταδοθεί ζωντανά για τους συνέδρους επέμβαση δια μίας τομής.

Τρεις επιστήμονες της NASA με εμπειρία παραμονής στο διάστημα θα αναπτύξουν την εμπειρία τους από τη χρήση ρομποτικών συστημάτων και τηλερομποτικής χειρουργικής.

‘Σκοπός του Συνεδρίου είναι να συγκεντρώσει Χειρουργούς όλων των ειδικοτήτων και ιατρούς που ενδιαφέρονται να διευρύνουν τις γνώσεις τους στις εφαρμογές της σύγχρονης τεχνολογίας για επεμβάσεις με μηδαμινό τραύμα. Είναι τιμή για εμάς που ομιλητές Διεθνούς κύρους στη Ρομποτική Χειρουργική θα παρουσιάσουν το έργο και τα συμπεράσματα τους στο 6ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ρομποτικής Χειρουργικής’, δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνεδρίου Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Διευθυντής Γενικής, Λαπαροσκοπικής & Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.


Πηγή: www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.