Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Έδερναν ανάπηρους και μικρά παιδιά και τους έβγαζαν στη ζητιανιά!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Είναι ότι χειρότερο μπορούσαμε να δούμε να συμβαίνει. Κύκλωμα εμπορίας ανθρώπων, που έφερνε ανάπηρους και μικρά παιδιά από...
τη Βουλγαρία και τα έβαζε με τη βία και με το ξύλο να επαιτούν, εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Ασφάλειας Αττικής. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν, χθες Τρίτη, ζευγάρι Βουλγάρων ηλικίας 30 και 38 ετών, οι οποίοι έκαναν τη διακίνηση των ανθρώπων.

Οι συλληφθέντες εντόπιζαν στη Βουλγαρία άτομα με αναπηρία ή σοβαρά διανοητικά προβλήματα, τα οποία μάλιστα είναι σε δεινή οικονομική κατάσταση, και με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής, τα μετέφεραν στην Αθήνα. Στη συνέχεια τους στοίβαζαν όλους μαζί σε ένα μικρό διαμέρισμα στην πλατεία Βάθη, όπου διέμεναν κάτω από άθλιες συνθήκες, ενώ οι ίδιοι έμεναν σε διπλανό διαμέρισμα, για να τους επιτηρούν και να τους ελέγχουν.

Το ζευγάρι, ξυλοκοπούσε συνεχώς και απειλούσε τα άτομα αυτά, και τα εξανάγκαζε να επαιτούν καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας, σε περιοχές κοντά σε κεντρικούς σταθμούς του μετρό όπως ο "Ευαγγελισμός" και "Μέγαρο Μουσικής" ενώ στο τέλος τους έπαιρναν όλες τις εισπράξεις, δίνοντάς τους μόνο το απαραίτητο φαγητό, για να μην πεθάνουν.

Μετά την έφοδο της αστυνομίας στα σπίτια, προσήχθησαν συνολικά 14 άτομα εκ των οποίων δύο ανήλικα μαζί με συγγενικά τους πρόσωπα, ενώ κατασχέθηκαν 2.395 ευρώ, ατζέντες με χειρόγραφες σημειώσεις και ένα αυτοκίνητο. Οι προσαχθέντες δεν είχαν ούτε ρούχα να φορέσουν, γι' αυτό οδηγήθηκαν σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση, όπου εξετάσθηκαν από γιατρούς και τους παρασχέθηκε αρωγή και ένδυση.

Σε βάρος του ζευγαριού σχηματίσθηκε δικογραφία με βάση την πρόσφατη τροποποίηση της νομοθεσίας, με την οποία η εκμετάλλευση της επαιτείας εντάχθηκε στην "εμπορία ανθρώπων" ως κακουργηματική πράξη, και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Πηγή: tro-ma-ktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.