Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Το κλάμα δεν βγήκε από τον παράδεισο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.




Το υπερβολικό κλάμα στα μωρά πιθανόν να σχετίζεται με προβλήματα συμπεριφοράς που θα παρουσιάσει το παιδί στο μέλλον, όπως διαπίστωσε μία νέα διεθνής επιστημονική έρευνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, τα μωρά που κλαίνε πολύ, τρώνε και κοιμούνται δύσκολα, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν προβλήματα, όπως η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, το άγχος αλλά και η επιθετική συμπεριφορά.

Βρετανοί, Γερμανοί και Ελβετοί ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Ντίτερ Βόλκε της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Γουόργουικ, που δημοσίευσαν σχετική μελέτη στο παιδιατρικό περιοδικό «Archives of Disease in Childhood», σύμφωνα με το BBC, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι περίπου ένα στα πέντε μωρά (ποσοστό 20%) παρουσιάζει τέτοια συμπτώματα.

Οι επιστήμονες έκαναν εκτενή και συγκριτική αξιολόγηση 22 σχετικών, μέχρι σήμερα, επιστημονικών ερευνών, που αφορούσαν σχεδόν 17.000 παιδιά.

Επεσήμαναν, πάντως, ότι οι γονείς δεν πρέπει να ανησυχούν υπερβολικά, καθώς το κλάμα είναι φυσικό στα παιδιά, όμως μερικά κλαίνε πάρα πολύ μετά την ηλικία των τριών μηνών, για αιτίες πέρα από τα στομαχικά προβλήματά τους.





Πηγή: http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.