Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Έρευνα: «Πιο πολλές αυτοκτονίες στα ευτυχισμένα μέρη»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.




Αυξημένο ποσοστό αυτοκτονιών παρατηρείται στις χώρες που επικρατεί ευημερία, καθώς και στις πιο ευτυχισμένες πολιτείες των Η.Π.Α., σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού Πανεπιστημίου Warwick, του Κολεγίου Hamilton της Νέας Υόρκης και της ομοσπονδιακής αποθεματικής τράπεζας του Σαν Φρανσίσκο.

Η νέα έρευνα έχει εκδοθεί και τιτλοφορείται «Σκοτεινές Αντιθέσεις: Το παράδοξο των αυξημένων αυτοκτονιών σε ευτυχισμένα μέρη».

Για την εκπόνησή της, χρησιμοποιήθηκαν διεθνή δεδομένα που αντικατοπτρίζουν τους αριθμούς των αυτοκτονιών.

Το συμπέρασμα της έρευνας έρχεται στο αποκορύφωμά του, στην περίπτωση της Δανίας.

Ακόμα πολλά κράτη, όπως ο Καναδάς, οι Η.Π.Α., η Ισλανδία, η Ιρλανδία και η Σουηδία παρουσιάζουν αυξημένα επίπεδα ευτυχίας και όμως σε αυτές σημειώνονται και υψηλά ποσοστά αυτοκτονιών.

Οι ερευνητές θεωρούν ότι αυτό το παράδοξο φαινόμενο μπορεί να εξηγηθεί αν ληφθούν υπόψη ιδεολογικά κριτήρια σχετικά με τον τρόπο που οι άνθρωποι διεξάγουν συγκρίσεις μεταξύ τους.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Warwick, Andrew Oswald τόνισε πως «δυσαρεστημένοι άνθρωποι σε ένα ευτυχισμένο μέρος, ίσως νιώθουν πιο αδικημένοι από τη ζωή».

Η σύγκριση με τους γύρω τους είναι αναπόφευκτη, οδηγώντας τους πολλές φορές σε «μαύρες» σκέψεις που ίσως καταλήξουν στην αυτοκτονία.

Ο καθηγητής Stephen Wu του Κολεγίου Hamilton πρόσθεσε πως «τα συμπεράσματα της έρευνας συσχετίζονται και με μια άλλη έρευνα που καταδεικνύει ότι οι άνθρωποι κρίνουν την ευτυχία τους σε σχέση με την ευτυχία των συνανθρώπων τους».


Πηγή: http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.