Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Παρουσιάστηκε το πρώτο ελληνικό «ηχο – βιβλίο»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ιδανικό για άτομα με διαφορετικές μορφές αναπηρίας

Ένα πολύτιμο εργαλείο, το πρώτο ελληνικό «ηχο – βιβλίο», παρουσιάστηκε απόψε σε εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο Ευγενίδειο Ίδρυμα. Την εκδήλωση της πολυμεσικής παρουσίασης του βιβλίου «Ο δρόμος του φεγγαριού» άνοιξε η performance «Δέησις» ενώ ακολούθησε ενημέρωση από πάνελ ομιλητών, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην σημασία της λειτουργικότητας και της εφικτής προσβασιμότητας των ηχο - βιβλίων σε άτομα με διαφορετικές μορφές αναπηρίας όπως κινητικά προβλήματα, προβλήματα όρασης αλλά και ηλικιωμένων. 

Με βάση την αρχή ότι η αναπηρία πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ζώσα εμπειρία και όχι ως ασθένεια έγινε λόγος για την αναγκαία προσβασιμότητα των ατόμων με ειδικές ανάγκες σε βιβλιοπωλεία, βιβλιοθήκες ακόμα και σε ενημερωτικές εκδηλώσεις. 

Τονίστηκε ακόμη ότι η χώρα μας πρέπει να κάνει πολλά βήματα ακόμη ώστε να αποκτήσει μια ικανοποιητική βιβλιοθήκη ακουστικών βιβλίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες διατίθενται περισσότερα από ένα εκατομμύριο ψηφιακά, προσβάσιμα, βιβλία όταν στην Ελλάδα δεν ξεπερνούν τα διακόσια. 

Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.