Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Ανήκουστο: Ζητούν 5.300 νέες γνωματεύσεις αναπηρίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
 Σάλος στο δήμο Ηρακλείου



Απίστευτη και παράλογη φαντάζει η απαίτηση του Επιτρόπου Μ. Ορφανάκη για την έκδοση πρωτότυπων γνωματεύσεων αναπηρίας για όλες τις περιπτώσεις των δικαιούχων των κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων στο νομό Ηρακλείου.  Οι δικαιούχοι, 5.300 στον αριθμό, που από τις 11 Μαρτίου περιμένουν καρτερικά την καταβολή των επιδομάτων που λαμβάνουν κάθε τρίμηνο (συνολικά το ποσό αγγίζει τα 3,5 εκ. ευρώ) μάλλον θα περιμένουν ... για πολύ ακόμη, καθώς μην υπολογίζοντας τις ανάγκες που τρέχουν και τις υποχρεώσεις τους, ο Επίτροπος εξετάζει μία-μία τις υποθέσεις των δικαιούχων και θέλει να εξακριβώσεί ότι οι 5.300 δικαιούνται πραγματικά τα επιδόματα.  Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει αναστάτωση στο δήμο Ηρακλείου, που αφού κατάφερε να οργανώσει τις υπηρεσίες του για την καταβολή των επιδομάτων, αντιμετωπίζει τώρα το εμπόδιο του Επιτρόπου που ζητά τις νέες γνωματεύσεις για να εγκρίνει τη δαπάνη.  Ακόμη όμως κι αν ξεκινήσει, αύριο κιόλας, η διαδικασία έκδοσης νέων, πρωτότυπων γνωματεύσεων για το σύνολο των δικαιούχων θα τελειώσει... μετά το Πάσχα, γεγονός που αφήνει ξεκρέμαστους τους χιλιάδες πολίτες, που εκτός από κινητικά και άλλα προβλήματα, έχουν τώρα να αντιμετωπίσουν και τη στέρηση του προνοιακού βοηθήματος.  Πάντως αργά το μεσημέρι της Πέμπτης έγιναν προσπάθειες να εκτονωθεί η κατάσταση και να βρεθεί λύση ώστε να πληρωθούν τώρα οι άνθρωποι και ο έλεγχος να γίνει στο μεσοδιάστημα, ως την επόμενη φορά που θα κατατεθούν τα εντάλματα.



Αναρωτιέμαι βέβαια και εγώ όπως και όλοι αν νοιάζεται ο εν λόγω κύριος, για το πως θα ζήσουν μέχρι τότε όσοι δικαιούνται αυτά τα επιδόματα, που κατά το μεγαλύτερο βαθμό τα άτομα αυτά δεν έχουν εργασία και αν την βρουν, αυτό θα σημαίνει και αυτόματη διακοπή του επιδόματος. Να σημειώσω πως το επίδομα δεν είναι τριμηνιαίο αλλά διμηνιαίο και θα έπρεπε να είχε καταβληθεί ήδη.

Δείτε επίσης: 



"Οδύσσεια" για τους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων στο Ρέθυμνο


1 σχόλιο:

  1. Κατ' εμέ απαράδεκτο φαινόμενο. Μιλάμε για τον 5ο σε πληθυσμό δήμο της χώρας. Αυτά δεν θα γίνονταν σε άλλη χώρα. Αν ήθελε κάποιος να κάνει έλεγχο ας τον έκανε από 1/1. Φτάνει να είναι τέλος μάρτη, να έχει μπει στο δεύτερο δίμηνο των επιδομάτων, να μην έχει πληρώσει το πρώτο ακόμα και να λένε θα τα παγώσουν. Ας ελπίσουμε να το ξανασκεφτούν γιατί θα ήταν μια όμορφη λύση να ταΐζει και να χαρτζιλικώνει, όλους τους αμεα όποιος πάρει τέτοια απόφαση, μέχρι να εξεταστούν όλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.