Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΙΚΑ: Πρόσθετη Περίθαλψη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Για την εκπλήρωση ειδικών αναγκών υγείας, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ παρέχει στουςασφαλισμένους, στους συνταξιούχους και στα μέλη της οικογένειάς τους πρόσθετη περίθαλψη. Για τα είδη πρόσθετης περίθαλψης απαιτείται γνωμάτευση του γιατρού ειδικότητας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και θεώρηση αυτής από τον ελεγκτή γιατρό τουΙδρύματος. Για ορισμένα είδη απαιτείται και η γνωμάτευση της Υγειονομικής Επιτροπής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Για ορισμένα είδη πρόσθετης περίθαλψης, ο δικαιούχος πληρώνει ποσοστό συμμετοχής 25%. Απαλλάσσονται του ποσοστού συμμετοχής 25% για την προμήθεια αναπηρικών αμαξιδίων, τεχνητών μελών και ορθοπεδικών βοηθημάτων και μηχανημάτων οι δικαιούχοι που πάσχουν από παραπληγία ή τετραπληγία.

Επίσης απαλλάσσονται της συμμετοχής και τα θύματα εργατικών ατυχημάτων, για τα είδη μόνο που χορηγούνται για την άρση των συνεπειών του ατυχήματος.


Είδη πρόσθετης Περίθαλψης:


Ειδικά θεραπευτικά μέσα, όπως
  • Βηματοδότες, πλαστικά μοσχεύματα αγγείων κλπ.
  • Θεραπευτικά μέσα και όργανα παροδικής χρήσης, συσκευές εισπνοών, θερμού αέρα κλπ.

Αναγκαίες προσθέσεις όπως

  • Ακουστικά βαρηκοΐας, μηχανήματα ομιλίας κλπ.
  • Βοηθητικά θεραπευτικά μέσα και ορθοπεδικά είδη: Κηλεπίδεσμοι, ζώνες, ελαστικές περικνημίδες, τεχνητά μέλη, αμαξίδια κλπ.
  • Ματογυάλια και φακοί επαφής.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Τμήμα Παροχών τωνΥποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
(Επισκευή ιατρικών οργάνων και μηχανημάτων).

Η Δ/νση Τεχνικής και Στέγασης του Ιδρύματος (Ιπποκράτους 19, Αθήνα) φροντίζει για την επισκευή ορισμένων ειδών πρόσθετης περίθαλψης, που έχουν διατεθεί σε ασφαλισμένους του Ιδρύματος όπως π.χ. αναπηρικά αμαξίδια, ακουστικά βαρηκοΐας, συσκευές αποσιδήρωσης κ.λ.π.

Οι ασφαλισμένοι πρέπει μαζί με το είδος που είναι προς επισκευή να προσκομίζουν στο Τμήμα Συντήρησης Μηχανημάτων και Υλικού, έγγραφο του Τμήματος Παροχών του Υποκαταστήματος ΙΚΑ - ΕΤΑΜ στο οποίο ανήκουν, που να ζητά την επισκευή.

Για πληροφορίες και για την αποφυγή περιττών κινήσεων και ταλαιπωρίας οι ασφαλισμένοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210-3662301/ 210 - 3662309

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.