Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΙΚΑ: Αποκλειστική Αδελφή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατά τη διάρκεια νοσηλείας ασθενή, δικαιούχου παροχών ασθενείας, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αναλαμβάνει τη δαπάνη για χρησιμοποίηση αποκλειστικής αδελφής νοσοκόμας ή νοσοκόμου και μόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας, εφόσον πληρούνται οι εξής προυποθέσεις:

α) Για του νοσηλευόμενους σε Κρατικά Νοσοκομεία ή ΝΠΔΔ, στις περιπτώσεις που ο Διευθυντής της Κλινικής του Κρατικού Νοσοκομείου ή ΝΠΔΔ κρίνει ότι η εξαιρετική σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του ασθενή δικαιολογεί τη χρησιμοποίηση, και με την προϋπόθεση ότι η έγκριση του παραπάνω Υγειονομικού Οργάνου θα δοθεί σε (8) εργάσιμες ημέρες από την έναρξη της παροχής των υπηρεσιών από την αποκλειστική αδελφή νοσοκόμα ή νοσοκόμο.

β) Για τους νοσηλευόμενους σε Ιδιωτικές Κλινικές, η έγκριση της χρησιμοποίησης αποκλειστικής νοσοκόμας ή νοσοκόμου γίνεται μέσα σε (8) εργάσιμες ημέρες από την έναρξη της χρησιμοποίησης και με αιτιολογημένη γνωμάτευση του αρμόδιου ελεγκτή γιατρού του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Η προθεσμία για την κατάθεση των δικαιολογητικών στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ για απόδοση της δαπάνης στις παραπάνω περιπτώσεις (δηλ. εφόσον υπάρχει η έγκριση των αρμοδίων υγειονομικών οργάνων) είναι εξάμηνη.
Δεν δικαιολογείται η χρησιμοποίηση αποκλειστικής αδελφής νοσοκόμας ή νοσοκόμου στα χρόνια περιστατικά, καθώς και στα περιστατικά νοσηλείας στο σπίτι.
Το ποσό της αποδοτέας από το Ίδρυμα δαπάνης είναι για κάθε εργάσιμη νύχτα το 80% του τεκμαρτού ημερομισθίου της 12ης ασφαλιστικής κλάσης και για της Κυριακές και λοιπές αργίες το 100% του τεκμαρτού ημερομισθίου της ίδιας ασφαλιστικής κλάσης, όπως ισχύει κάθε φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.