Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Παρέμβαση Κεδίκογλου για την ασφαλή περίθαλψη των θαλασσαιμικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συμεών Κεδίκογλου προς υπουργείο υγείας: «Προτάξετε την αξία της ανθρώπινης ζωής έναντι των χρημάτων»

Εκκληση για το ... αυτονόητο: Η ανθρώπινη ζωή υπερισχύει των χρημάτων!

Με ερώτησή του προς τον υπουργό υγείας ο βουλευτής (ΠΑΣΟΚ) Συμεών Κεδίκογλου, ζητά άμεσες λύσεις “για την εξασφάλιση της φαρμακευτικής περίθαλψης των θαλασσαιμικών”.

Ο κυβερνητικός βουλευτής, βασισμένος σε στοιχεία πρόσφατου δημοσιεύματος της σελίδας, εξηγεί ότι “το κόστος θεραπείας των θαλασσαιμικών που ανέρχεται μηνιαίως σε 3000 – 6000€, είναι δυσβάσταχτο για την πλειονότητα των πασχόντων ” και απευθύνει έκκληση τόσο στο υπουργείο υγείας όσο και στον φαρμακευτικό σύλλογο Αττικής - Πειραιά “να προτάξουν την αξία της ανθρώπινης ζωής έναντι των χρημάτων”.

Αναφορικά με την προταθείσα από το υπουργείο λύση μετάβασης των θαλασσαιμικών σε φαρμακεία της Βιοωτίας και της Κορίνθου, ο Σ. Κεδίκογλου επισημαίνει προς τον υπουργό υγείας ότι “δεν είναι επί της ουσίας εφικτή, καθώς τα φάρμακα για την θαλασσαιμία δεν υπάρχουν στα φαρμακεία, οι φαρμακοποιοί πρέπει να τα παραγγέλλουν και να περιμένουν μέρες μετά για την παραλαβή. Αυτό πρέπει να γίνει εκατοντάδες φορές για τους εκατοντάδες πάσχοντες από Αθήνα και Πειραιά. Θα πρέπει επίσης οι φαρμακοποιοί Κορίνθου και Βοιωτίας να πληρώσουν από την τσέπη τους το υψηλό κόστος των φαρμάκων, γεγονός αδύνατον και αδιανόητο”.

To“διά ταύτα” της επερώτησης Κεδίκογλου προς τον υπουργό υγείας έχει ως εξής: “Σε ποια μέτρα σκοπεύετε να προβείτε, ώστε οι χρόνια πάσχοντες, όπως οι θαλασσαιμικοί, να προμηθεύονται τα σκευάσματα τουλάχιστον εκείνα που συνδέονται άμεσα με τη νόσο τους και τις δευτερογενώς εξ’ αυτής απορρέουσες παθήσεις;”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.