Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Παρατεταμένος εμπαιγμός σε βάρος 14 εκπαιδευτικών με αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Από τις 11 Ιανουαρίου έχει κυκλοφορήσει η ειδική εγκύκλιος για την πρόσληψή τους και ακόμα ... τίποτε!



Σχεδόν τρεις μήνες έχουν παρέλθει από την αρμόδια εγκύκλιο - πρόσκληση του υπουργείου παιδείας για την μόνιμη πρόσληψη εκπαιδευτικών με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω σε κενές οργανικές θέσεις και ο διορισμός 14 εκπαιδευτικών με αναπηρία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που πληρούν τους όρους της εγκυκλίου ακόμα αναμένεται!


Η πρόσκληση του υπουργείου είχε ανακοινωθεί στις 11 Ιανουαρίου, ήταν και τότε αρκούντος καθυστερημένη, είχαν προηγηθεί πιέσεις του συλλόγου εκπαιδευτικών με αναπηρία. Το “κωμικοτραγικόν” της υπόθεσης είναι ότι σήμερα – τρείς μήνες σχεδόν μετά – οι 14 δικαιούχοι (συν 5 ακόμα για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση από ανάλογη εγκύκλιο), δεν πληροφορούνται με ακρίβεια το εάν και πότε θα προσληφθούν. Οπως μας ενημερώνουν οι Παρεμβάσεις – Κινήσεις – Συσπειρώσεις Π.Ε. “ο διορισμός τους καθυστερεί επ’ αόριστον επειδή προσκρούει στην κυβερνητική απόφαση (σ.σ. μεταγενέστερη) για έναν διορισμό ανά πέντε αποχωρήσεις”.

Σε απλά ελληνικά, οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία είναι θύματα εμπαιγμού. Κληθήκανε αρχικά (πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου) να υποβάλλουν αιτήσεις με όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά από πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή. Να δηλώσουν, ακολούθως, τις περιοχές που επιθυμούν από τους πίνακες περιοχών κενών οργανικών θέσεων. Και σήμερα , κοντά στο τέλος της σχολικής χρονιάς, πληροφορούνται ότι η εγκύκλιος για την πρόσληψή τους πρακτικώς είναι άκυρη...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.