Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Καταπολεμήστε την κυτταρίτιδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Να αποφεύγετε την δίαιτα για γρήγορη απώλεια βάρους, γιατί δεν θα σας οδηγήσουν σε κάτι καλό όσον αφορά το σώμα και την κυτταρίτιδα. Συνήθως η σωστή και η συνετή διατροφή είναι διατροφή κατά της κυτταρίτιδας. Να μην είστε υπερβολικοί. 

Και μην ξεχνάτε την σωματική δραστηριότητα – αυτός ο τρόπος είναι αρκετά αποτελεσματικός και θα σας βοηθήσει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. 

Τηρήστε τους ακόλουθους κανόνες σε σχέση με την ομορφιά και την υγεία και το ωραίο σώμα:

• Να εμπιστευτείτε το είδος των προϊόντων, την ετικέτα, όμως και την διαίσθησή σας. Να αποφεύγετε τα trans λίπη. Αυτό είναι ευεργετικό για την κυτταρίτιδα.

• Να μην είστε υπερβολικοί, να τηρείτε τους κανόνες για την υγιεινή διατροφή. Να τηρείτε το αξίωμα «ομοιομορφία της ημέρας και εβδομαδιαία ποικιλία». Για παράδειγμα το είδος κρεάτων να είναι το ίδιο όλη την μέρα, όσον αφορά το γάλα, επίσης ισχύει το ίδιο, μην καταναλώνετε γιαούρτι και φρέσκο γάλα την ίδια μέρα. Μ’ αυτόν τον τρόπο ο οργανισμός πιο εύκολα θα χωνέψει την τροφή και δεν θα περισσέψει τίποτα για τα λίπη και την κυτταρίτιδα.

• Να τρώτε 4-5 φορές την ημέρα, κανονικά χωρίς να υπερβάλλετε.

• Η αργή διατροφή συμβάλλει για την καλύτερα πέψη όλων των τροφών.

• Ετοιμασία των φαγητών – Να καταναλώνετε βραστό και ψημένο και να περιοριστείτε με τα μπαχαρικά και τα τηγανιτά.

• Περιορίστε το αλάτι – αυτό συμβάλλει στην κατακράτηση υγρών στον οργανισμό και στους ιστούς. Τα περιττά υγρά ευνοούν σχηματισμό των οιδημάτων κάτω από την επιδερμίδα, και η κυτταρίτιδα στα αρχικά στάδια αποτελεί ένα οίδημα. Ανάλατη διατροφή.

• Κατανάλωση φρούτων με άδειο στομάχι - Για να μην έρθουν στο έντερο σαν ζύμωση σακχάρων, και να μην υπάρχει αέριο, πρήξιμο της κοιλιάς, κολίτιδα, δυσκοιλιότητα, καλύτερα να τα καταναλώσετε μισή ώρα πριν την διατροφή. Να καταναλώνετε περισσότερα ωμά τρόφιμα – φρέσκα φρούτα και λαχανικά, κοτόπουλο ή ψάρια, ρύζι ή πατάτες.

• Πίνετε άφθονα υγρά – Είναι σημαντικός κανόνας κατά της κυτταρίτιδας, να αποφεύγετε τα αναψυκτικά και τα ζαχαρούχα ποτά, επίσης και να περιοριστείτε με την κατανάλωση του αλκοόλ.

• Μην στερήστε – Ενώ πρέπει να γνωρίζετε τα τρόφιμα που καταναλώνετε, για να υπάρχει διατροφικό όφελος, μ’ αυτόν τον τρόπο δε θα έχετε πρόβλημα με τα κιλά και την κυτταρίτιδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.