Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Ελπίδες για την καταπολέμηση του Alzheimer

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.




Ένα πειραματικό φάρμακο στις Η.Π.Α. κατάφερε να καταπολεμήσει τη νόσο του Alzheimer καθώς έχει τη δυνατότητα να επιτίθεται στα μόρια μιας πρωτείνης, που βρίσκεται στον οργανισμό και καλείται βήτα-αμυλοίδη, η οποία σχετίζεται με την εμφάνιση της συγκεκριμένης ασθένειας. Συγκεκριμένα, σε δείγμα μελέτης 28 ασθενών, υπήρχε συρρίκνωση των στέρεων τεμαχίων της βήτα-αμυλοίδης στο χώρο του εγκεφάλου, σε ποσοστό 25%.
Το Bapineuzumab παρασκευάστηκε από τις γνωστές φαρμακοβιομηχανίες, Pfizer και Johnson&Johnson και είναι το τελευταίο που προτείνεται ως αποτελεσματική θεραπεία για την καταπολέμηση της νόσου του Alzheimer.
Η συγκεκριμένη ασθένεια έχει προσβάλει 26 εκατ. ανθρώπους στον κόσμο και το ετήσιο συνολικό κόστος της θεραπευτικής αγωγής αγγίζει περίπου τα 604 εκατ. δολάρια το χρόνο.
«Αισθανόμαστε αρκετά σίγουροι πλέον ότι το Bapineuzumab τα καταφέρνει εξίσου καλά και με τις δύο μορφές της βήτα-αμυλοίδης. Και με τη στέρεη και με τη διαλυτή» αναφέρει ο Gin Kinei, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας της εταιρείας Jonhson& Jonhson.




Πηγή: www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.