Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Στην Βουλή η μη ανανέωση καρτών για ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.




Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και με θέμα, την ανανέωση καρτών ελεύθερης μετακίνησης των ΑμεΑ, κατέθεσε ο Βουλευτής Λάρισας του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης.


Στην ερώτηση, αναφέρει ότι «Έντονες αντιδράσεις εκδηλώθηκαν από συλλόγους ΑμεΑ, αλλά και από τα ίδια τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, επειδή δεν ανανεώθηκαν οι ειδικές κάρτες μεταφοράς τους με αστικά και υπεραστικά λεωφορεία, λόγω της διαφωνίας που σημειώθηκε στην συνάντηση της Ομοσπονδίας των ΚΤΕΛ με το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα, κάθε χρόνο το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπογράφει σύμβαση με την Ομοσπονδία Αστικών Λεωφορείων, ώστε τα ΑμεΑ να μετακινούνται εντελώς δωρεάν με τα αστικά λεωφορεία.

Επίσης υπογράφεται άλλη σύμβαση με την Ομοσπονδία των υπεραστικών ΚΤΕΛ, όπου τα ΑμεΑ που έχουν τη κάρτα πληρώνουν μειωμένο κατά 50% εισιτήριο.

Και στις δύο περιπτώσεις, τις συγκεκριμένες κάρτες δικαιούνται άτομα με αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω.

Πρόκειται για ανθρώπους που παίρνουν σύνταξη αναπηρίας από το ΙΚΑ, τον ΟΓΑ, τον ΟΑΕΕ και τα άλλα ταμεία, αλλά και ανασφάλιστοι που παίρνουν μόνο το επίδομα πρόνοιας.

Είναι προφανές, ότι η μη ανανέωση των καρτών μεταφοράς δείχνει την αναλγησία που επικρατεί στην Κυβέρνηση ως προς την αντιμετώπιση των ΑμεΑ, γεγονός που τους οδηγεί στην κοινωνική αποξένωση, πλήττοντας βάναυσα την προσωπικότητά τους και οξύνοντας έτι περεταίρω το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν».

Ο Βουλευτής, ρωτά τον Υπουργό, «αν θα υπάρξει άμεση παρέμβαση, προκειμένου να ανανεωθούν οι εν λόγω ειδικές κάρτες μεταφοράς για τα ΑμεΑ και αν υπάρχει πρόθεση από τη μεριά του Υπουργείου, να μειωθεί το ποσοστό συμμετοχής των ΑμεΑ στο εισιτήριο των υπεραστικών λεωφορείων».





Πηγή: http://www.trikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.