Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Δεν βουτάμε όλοι το δάχτυλο στο μέλι!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Του Φίλιππου Φιλιππακόπουλου

«Εσείς και τα κανάλια σας» φταίτε για όλα, ακούω όπου βρεθώ και όπου σταθώ το τελευταίο διάστημα , αφού οι περισσότεροι θεωρούν το ίδιο –ή και περισσότερο- υπεύθυνους για το σημερινό χάλι της χώρας τους δημοσιογράφους και τους πολιτικούς.
Ενδεικτικό του κλίματος που σας περιγράφω είναι η υποδοχή σχεδόν λαϊκού ήρωα  στον βουλευτή της Ν.Δ  Κ. Τζαβάρα  για την περίφημη συνομιλία περί καραγκιόζηδων που είχε στο MEGA με τον Πρεντετέρη και την Τρέμη. «Μια χαρά τους τα είπε δεν κώλωσε»  , λένε , άσχετα εάν οι ίδιοι λίγη ώρα πριν έβριζαν τους πολιτικούς και ζητούσαν να μπει έστω και ένας φυλακή και να φέρουν πίσω τα κλεμμένα.
Τι σημαίνει αυτός ; Ότι ίσως και περισσότερο από τους πολιτικούς έχουν στην μπούκα τους δημοσιογράφους. Μπορεί οι δημοσιογράφοι να μην παίρνουν τις αποφάσεις και να μην ψηφίζουν τα νομοσχέδια «χρεώνονται» όμως το πώς βγαίνουν οι ειδήσεις καθώς και τον επηρεασμό της κοινής γνώμης.
Το τελευταίο σηκώνει πολύ συζήτηση διότι δεν δέχομαι ότι ο κόσμος είναι αγέλη και ποδηγετείτε από τα δελτία των 8 και από 4-5 σχολιαστές.
Ακούνε βλέπουν και κρίνουν. Δόξα το θεό η ενημέρωση και η πληροφόρηση στις μέρες μας είναι τόσο ευρεία και τόσο άμεση όπου τα πάντα σε ελάχιστο χρόνο διασταυρώνονται και επαληθεύονται ή διαψεύδονται. Το τελευταίο θλιβερό περιστατικό με την 27χρονη Γερμανίδα που την εμφάνισαν ως κόρη καταζητούμενης για συμμετοχή στην RAF ,είναι χαρακτηριστικό και επιβεβαιώνει απόλυτα ότι η «πατάτα» πλέον δεν μπορεί να συγκαλυφθεί. Ελάχιστη σημασία έχει το πως βγήκε η ψεύτικη είδηση και από πού έγινε η διαρροή. Η ζημιά έγινε και μάλιστα την πάτησαν και  έμπειροι δημοσιογράφοι. Θετικό ασφαλώς ότι ζητήθηκε συγνώμη και έγινε επανόρθωση…
Τα παραδείγματα είναι πολλά αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν όλα να αποδοθούν σε παρασκηνιακά παιχνίδια με την εξουσία για επηρεασμό και έλεγχο της κοινής γνώμης. Όπως όλοι οι άνθρωποι στις δουλειές τους κάνουν λάθη , έτσι και οι δημοσιογράφοι κάνουν λάθη. Όπως υπάρχουν κακοί και λαμόγια δικηγόροι ,μηχανικοί ,γιατροί , υδραυλικοί , δημόσιοι υπάλληλοι, έτσι υπάρχουν κακοί και λαμόγια δημοσιογράφοι. Τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο. Μπορεί ορισμένοι συνάδελφοι να καβάλησαν καλάμι, να παίζουν παιχνίδια και να προκαλούν. Μην τους βλέπετε μην τους ακούτε και μην τους διαβάζατε. Δεν μπορούμε όμως να τους τσουβαλιάζουμε όλους και  συλλήβδην να τους χρεώνουμε όλα τα δεινά του τόπου, διότι πολύ απλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι…και δεν βουτάμε όλοι το δάχτυλο στο μέλι!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.