Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Τα οφέλη του κόκκινου κρασιού σε ένα χάπι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα μπορούσε η καθημερινή λήψη ενός χαπιού να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης του οργανισμού, να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών νόσων, της ανάπτυξης καρκίνου ή και της νόσου του Αλτσχάιμερ; 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα χάπι που παρασκευάζεται από ρεσβερατρόλη – η χημική ουσία που δίνει στο κόκκινο κρασί το χρώμα του – μπορεί πράγματι να τα κάνει όλα τα παραπάνω!

Οι επιστήμονες «σκόνταψαν» σε αυτή την ουσία πριν από 20 χρόνια, όταν μελετούσαν τα χαμηλά ποσοστά καρδιακών παθήσεων στους Γάλλους. Σύμφωνα με εκείνη τη μελέτη, η κατανάλωση κόκκινου κρασιού φαίνεται ότι είναι και η υπεύθυνη για τη μειωμένη, σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, εμφάνιση καρδιοπαθειών στον Γαλλικό λαό.

Όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί με τη μελέτη της ρεσβερατρόλης λένε ότι, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που καταπολεμά τους μύκητες και τα βακτήρια, ενώ παράγεται με φυσικό τρόπο από φυτά όπως τα σταφύλια, τα βατόμουρα και τα φιστίκια.

Στους ανθρώπους, οι εν λόγω αντιοξειδωτικές ιδιότητες θεωρείται ότι μειώνουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, του καρκίνου και της νόσου του Αλτσχάιμερ αποτρέποντας τις κυτταρικές βλάβες που είναι υπεύθυνες για αυτές τις ασθένειες. Στην περίπτωση του καρκίνου φαίνεται ότι η ουσία αυτή προκαλεί τον θάνατο των κακοηθών κυττάρων, ενώ στις καρδιοπάθειες, μειώνει τη φλεγμονή στο εσωτερικό των αρτηριών και σταματά την μεταξύ των αιμοπεταλίων συγκόλληση, αποτρέποντας έτσι τη δημιουργία θρόμβων. Από την άλλη, στη νόσο του Αλτσχάιμερ, η ταυτόχρονη λήψη ρεσβερατρόλης και μεταφορμίνης, αποτρέπει τη συσσώρευση πλακών στον εγκέφαλο, υπεύθυνων για την απώλεια μνήμης. 

Παρόλα αυτά, δεν είναι ακόμα γνωστό εάν όλες αυτές οι ιδιότητες της ρεσβερατρόλης ανιχνεύονται και μετά τη μετάλλαξή της σε χάπι. Άλλωστε, πολλά είναι τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν σε φυσική μορφή στη φύση, αλλά δεν είναι σίγουρο κατά πόσο τα οφέλη τους μπορούν να «κλειστούν» μέσα σε ένα χάπι και πόση είναι η επιτρεπόμενη ημερήσια δόση για την κατανάλωσή τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.