Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Μειώστε τους πόνους της πλάτης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η καθιστική ζωή, η εργασία στον υπολογιστή, η παχυσαρκία, η απουσία τακτικής σωματικής άσκησης αλλά και τα λάθη στην άθληση είναι μερικοί από τους παράγοντες που δημιουργούν ανυπόφορο πόνο στην πλάτη.

1.Μειώστε το σωματικό σας βάρος
Αν είστε υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, καταπονείτε τη σπονδυλική στήλη με το έξτρα βάρος.

2.Σταματήστε το κάπνισμα
Οι καπνιστές έχουν λιγότερο οξυγόνο στους ιστούς, γεγονός που καθυστερεί τη θεραπεία.

3.Κινηθείτε
Περπατάτε τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα. Όλες οι διεθνείς μελέτες αποδεικνύουν ότι το περπάτημα είναι αποτελεσματικό στους πόνους της πλάτης.

4.Ασκηθείτε
Δυναμώστε τους κοιλιακούς και τους μυς του κορμού, καθώς στηρίζουν το βάρος του σώματός σας. Το κολύμπι επίσης είναι ιδανικό και για την ενδυνάμωση της σπονδυλικής στήλης.

5. Αλλάξτε στρώμα
Το στρώμα που δεν είναι ούτε πολύ σκληρό ούτε πολύ μαλακό προσαρμόζεται καλύτερα στις ανάγκες του σώματος και της σπονδυλικής στήλης, προσφέροντας περισσότερες δυνατότητες πρόληψης των πόνων στην πλάτη.

6.Κοιμηθείτε απολαυστικά
Όταν κοιμάστε, φροντίστε η θέση σας να είναι στα πλάγια με τα πόδια λυγισμένα προς την κοιλιά με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στους μηρούς ή ανάσκελα με ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατά σας.

7.Σηκώστε σωστά τα αντικείμενα
Ο τρόπος με τον οποίο ανυψώνετε, μεταφέρετε, σπρώχνετε ή τραβάτε βαριά αντικείμενα, είναι αιτία πρόκλησης βλαβών στην πλάτη με συνεπακόλουθο τον πόνο. Θα πρέπει να λυγίζετε πάντα τα γόνατά σας, όταν σηκώνετε κάτι.

8.Προσθέστε ασβέστιο
Αν η διατροφή σας είναι φτωχή σε ασβέστιο, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για οστεοπόρωση, που είναι αιτία πόνων στην πλάτη.

9.Μειώστε το στρες
Η ψυχολογική καταπόνηση με χρόνιο, έντονο και παρατεταμένο στρες αλλά και το άγχος, είναι αιτίες αυξημένου μυϊκού πόνου, επηρεάζοντας σημαντικά το μυοσκελετικό σύστημα.

10.Δώστε προσοχή στα παπούτσια
Αποφύγετε να φοράτε ψηλοτάκουνα αλλά και τελείως φλατ παπούτσια. Τακούνι μέχρι 3 εκατοστά είναι ιδανικό.

Συμβουλή:
Μία ζεστή κομπρέσα με λίγες σταγόνες από αιθέρια έλαια juniper και ginger θα σας ανακουφίσει από τον πόνο της πλάτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.