Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

«Ναι» στη μακροζωία με πράσινα και πορτοκαλί λαχανικά!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η κατανάλωση άφθονης ποσότητα πράσινων και πορτοκαλί λαχανικών, όπως τα καρότα και τα φασόλια, συντελεί στην μακροζωία, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Δρ Τσαογιάνγκ Λι του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ, εκτιμούν ότι η ωφέλεια των συγκεκριμένων λαχανικών φαίνεται να οφείλεται κυρίως στην αντιοξειδωτική δράση της ουσίας α-καροτένης που περιέχουν και η οποία είναι συγγενής της β-καροτένης.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη κατηγορία αντιοξειδωτικών ουσιών βελτιώνει την υγεία, αντισταθμίζοντας τη βλάβη στο DNA που διαχρονικά προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες.

Οι ερευνητές μελέτησαν επί 14 χρόνια τις περιπτώσεις περίπου 15.000 ατόμων, λαμβάνοντας δείγματα αίματος και αναλύοντας τις διατροφικές και άλλες συνήθειές τους. Κατά την λήξη της 14ετούς έρευνας, γύρω στα 4.000 άτομα είχαν πεθάνει.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσο περισσότερη α-καροτένη είχαν στο αίμα τους οι άνθρωποι στην αρχή της μελέτης, τόσο μικρότερος ήταν ο κίνδυνος να αρρωστήσουν και να πεθάνουν στα επόμενα 14 χρόνια.

Τα άτομα με το περισσότερη α-καροτένη είχαν 39% μικρότερο κίνδυνο σε σχέση με όσους είχαν την ελάχιστη ποσότητα της αντιοξειδωτικής ουσίας στο αίμα τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.