Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Την ίδια θρεπτική αξία έχουν βιολογικά και συμβατικά τρόφιμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σύμφωνα με ανασκόπηση που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «American Journal of Clinical Nutrition», τα βιολογικά και τα συμβατικά τρόφιμα εμφανίζονται ισοδύναμα ως προς την θρεπτική τους αξία.
Η πεποίθηση του κόσμου, πως τα βιολογικά τρόφιμα έχουν μεγαλύτερη θρεπτική αξία και, επομένως, θεωρούνται πιο υγιεινά σε σχέση με τα συμβατικά, οδήγησε στη ραγδαία αύξηση της βιολογικής παραγωγής (καλλιέργεια και κτηνοτροφία) τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, η επιστημονική κοινότητα φαίνεται να μην έχει πειστεί για την ορθότητα των δεδομένων.
Τα αποτελέσματα μελέτης που έγινε από επιστήμονες του London School of Hygiene & Tropical Medicine του Ηνωμένου Βασιλείου μαρτυρούν πως τα βιολογικά τρόφιμα εμφανίζουν μικρότερο νιτρικό και υψηλότερο φωσφορικό περιεχόμενο σε σχέση με τα συμβατικά. Ωστόσο, δεν βρέθηκε καμία διαφορά μεταξύ του περιεχομένου τους σε βιταμίνη C, ασβέστιο, κάλιο, σύνολο διαλυτών ουσιών, χαλκό, σίδηρο, νιτρικά, μαγνήσιο, τέφρα, συγκεκριμένες πρωτεΐνες, νάτριο, μη πεπτόμενους υδατάνθρακες, β-καροτένιο και θείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.