Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Παροχές στα Άτομα με Αναπηρία που είναι διακεκριμένοι αθλητές - Δ. ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Στους υπαλλήλους του δημοσίου τομέα που διορίζονται με την ιδιότητα του αθλητή εφόσον έ-χουν σημειώσει μία τουλάχιστον εξαιρετική αγωνιστική διάκριση που προβλέπονται στην περίπτωση α του κεφαλαίου Β1 του παρόντος και εξακολουθούν να είναι εν ενεργεία αθλητές, καθώς και στους υ-παλλήλους φορέων του δημοσίου τομέα για τους οποίους έχει εφαρμογή το άρθρο 1 του Ν. 2527/1997 (Φ.Ε.Κ. 206 Α΄) εφόσον έχουν σημειώσει μία τουλάχιστον εξαιρετική αγωνιστική διάκριση που προβλέπονται στην περίπτωση α του κεφαλαίου Β1 του παρόντος, και εξακολουθούν να είναι εν ενεργεία αθλητές, αδιακρίτως του τρόπου διορισμού τους, με την αρ. 16117/2000, (Φ.Ε.Κ. 885 Β΄) κοινή απόφαση του Υπουργών Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και του αρμόδι-ου για τον αθλητισμό, τους παρέχονται από τις υπηρεσίες τους διευκολύνσεις, που συνάδουν με την αθλητική τους δραστηριότητα, για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αθλητικούς αγώνες.

Ειδικότερα:
- η χορήγηση αδειών απουσίας από την υπηρεσία (εφόσον έχει κριθεί απαραίτητη), για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αθλητικούς αγώνες, που πραγματοποιούνται στο εσωτερικό και εξωτερικό, καθώς και η μετακίνηση ή απόσπαση ή μετάθεση τους σε υπηρεσία, ώστε να διευ-κολύνεται η αθλητική τους δραστηριότητα.
- Οι ανωτέρω άδειες ορίζονται σε αριθμό ημερών που είναι απαραίτητες για την κάλυψη της συμμετοχής του αθλητή-υπαλλήλου στις προπονήσεις και στους αθλητικούς αγώνες. Ο αριθμός των ημερών των αδειών απουσίας για αθλητικούς λόγους δεν συνυπολογίζεται στις λοιπές άδειες που δικαιούται ο υπάλληλος από την υπηρεσία του, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τους υπαλλήλους.
Δικαιολογητικά:
α. Αίτηση του υπαλλήλου, που υποβάλλεται στην υπηρεσία του, τουλάχιστον δέκα (10) ημέ-ρες, πριν από την απουσία του, για τη συμμετοχή του σε προπονήσεις ή αθλητικούς αγώνες. Στην αίτηση αυτή αναφέρονται οι λόγοι (συμμετοχή σε προπονήσεις και αγώνες) και τα χρονικά δια-στήματα ή οι ημέρες και ώρες, για τις οποίες ζητείται η άδεια. Το αίτημα του υπαλλήλου μπορεί να καλύπτει προγραμματισμό ολόκληρου του ημερολογιακού έτους.
β. Βεβαίωση της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας ότι ο ενδιαφερόμενος υπάλληλος είναι εν ενεργεία αθλητής και η συμμετοχή του στις προπονήσεις και στους αθλητικούς αγώνες είναι απο-λύτως απαραίτητη. Στη βεβαίωση αυτή η ομοσπονδία οφείλει να διατυπώνει και τη γνώμη της για τα χρονικά διαστήματα, τις ημέρες και ώρες, κατά τις οποίες ο υπάλληλος πρέπει να απουσιάζει από την υπηρεσία του για τη συμμετοχή του σε προπονήσεις και αθλητικούς αγώνες.
γ. Βεβαίωση της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας από την οποία να προκύπτει το είδος της αγωνιστικής διάκρισης (είδος νίκης, επίτευξη ή ισοφάριση προβλεπόμενων επιδόσεων) που σημείωσε ο υπάλληλος, το άθλημα ή αγώνισμα στο οποίο διακρίθηκε και η χρονολογία διεξαγωγής του, η οποία προσκομίζεται από τον υπάλληλο, σε περίπτωση που έχει σημειώσει μία, τουλάχιστον, από τις εξαιρετικές αγωνιστικές διακρίσεις που προβλέπονται στην περίπτωση α του κεφα-λαίου Β1 του παρόντος και δεν έχει διορισθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 8 του άρθρου 34 του Ν. 2725/1999 και της αριθμ. απόφασης 16117/2000 (Φ.Ε.Κ. 885 Β΄).
2. Ο αθλητής-υπάλληλος που ζητεί μετακίνηση ή απόσπαση ή μετάθεση σε υπηρεσία, ώστε να διευκολύνεται η αθλητική του δραστηριότητα, υποβάλλει σχετική αίτηση στην υπηρεσία του δια της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας. Η ομοσπονδία κατά τη διαβίβαση της αίτησης διατυπώνει τη γνώμη της αναφορικά με το αίτημα του υπαλλήλου.
Διαδικασία:
1. Οι άδειες απουσίας για συμμετοχή του αθλητή υπαλλήλου σε προπονήσεις και αθλητικούς αγώνες χορηγούνται από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας στην οποία ανήκει οργανικά ο υπάλληλος. Οι άδειες αυτές χορηγούνται με αποδοχές. Στην απόφαση χορήγησης της άδειας ορίζονται τα χρονικά διαστήματα, οι ημέρες και ώρες της απουσίας του υπαλλήλου. Η απόφαση χορήγησης της άδειας κοινοποιείται και στην οικεία αθλητική ομοσπονδία.
2. Η μετακίνηση ή απόσπαση ή μετάθεση του ενδιαφερόμενου υπαλλήλου ενεργείται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τους υπαλλήλους του φορέα στον οποίο ανήκει ο υπάλληλος.
3. Η υπηρεσία του αθλητή-υπαλλήλου μπορεί να ζητεί πρόσθετα στοιχεία και πληροφορίες, προκειμένου να παρέχει τις προβλεπόμενες στην παρούσα απόφαση διευκολύνσεις.
4. Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας του αθλητή-υπαλλήλου επιτρέπεται να ανακαλεί τις απο-φάσεις του, για χορήγηση αδειών απουσίας, εφόσον αυτός δεν είναι συνεπής στις αθλητικές του υποχρεώσεις, ύστερα από γνώμη της οικείας ομοσπονδίας.
Υποχρεώσεις αθλητών-υπαλλήλων:
1. Ο αθλητής-υπάλληλος οφείλει να μετέχει ανελλιπώς στις προπονήσεις και στους αθλητι-κούς αγώνες για τους οποίους του έχει χορηγηθεί άδεια απουσίας.
2. Υπάλληλος που δεν συμμετέχει σε προπονήσεις ή αθλητικούς αγώνες για τους οποίους του χορηγήθηκε άδεια απουσίας υποχρεούται να προσέρχεται για την άσκηση των καθηκόντων του στην υπηρεσία που οργανικά ανήκει.
3. Αδικαιολόγητη απουσία του αθλητή – υπαλλήλου από προπονήσεις ή αγώνες και μη εμ-φάνισή του στην υπηρεσία του αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα.

Πηγή: Οδηγός Πολίτη με Αναπηρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.