Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Τράπεζα βλαστοκυττάρων από τον «Όμιλο Υγεία»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα μαιευτήρια «Μητέρα» και «Λητώ» του «Ομίλου Υγεία» ανακοίνωσαν σήμερα τη δωρεάν συλλογή, επεξεργασία και φύλαξη βλαστικών κυττάρων που προέρχονται από ομφαλοπλακουντιακό αίμα, για οικογενειακή ή για δημόσια χρήση.  

Επιπλέον, τα μοσχεύματα από βλαστικά κύτταρα που φυλάσσονται για δημόσια χρήση θα παρέχονται εντελώς δωρεάν από την «Stem Health Hellas» στους ασθενείς χωρίς να επιβαρύνονται οι ίδιοι ή τα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος του «Μητέρα» κ. Αλέξης Κομνηνός, τόνισε ότι πρόκειται για μια μοναδική κοινωνική προσφορά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε και παράλληλα μια παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς είναι η πρώτη φορά που μαιευτήρια προσφέρουν τη συλλογή βλαστικών κυττάρων για οικογενειακή χρήση δωρεάν.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του «Λητώ», κ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος, επεσήμανε ότι η επιλογή ορισμένων γονέων να δωρίσουν το ομφαλοπλακουντιακό αίμα του παιδιού τους για δημόσια χρήση θα βοηθήσει στη δημιουργία ενός σημαντικού αποθέματος μοσχευμάτων στην Ελλάδα.

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της «Stem Health Hellas» κ. Νίκος Νικολαΐδης ανακοίνωσε ότι η τράπεζα βλαστοκυττάρων του «Ομίλου Υγεία» είναι η πρώτη οικογενειακή τράπεζα στην Ευρώπη και η μοναδική στην Ελλάδα που έχει διαπίστευση από τον οργανισμό Fact - NetCord. Μόνο 27 τράπεζες παγκοσμίως έχουν λάβει αυτή την αδιαμφισβήτητου κύρους διαπίστευση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η διαδικασία, που παρέχεται από σήμερα δωρεάν, κοστίζει περίπου 2.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.