Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Το κόκκινο κρασί «φάρμακο» για τον διαβήτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ένα μικρό ποτήρι κόκκινο κρασί ημερησίως μπορεί να θέσει υπό έλεγχο τον διαβήτη.

Αυτό υποστηρίζουν οι επιστήμονες, καθώς, σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η «Daily Mail», το κόκκινο κρασί περιέχει σε υψηλή ποσότητα χημικές ουσίες που ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Μόλις ένα μικρό ποτήρι κόκκινου κρασιού περιέχει τόσα δραστικά συστατικά όσο μία ημερήσια δόση αντι-διαβητικών φαρμάκων. Αν και η έρευνα δεν εξέτασε την επίδραση του κρασιού στους ανθρώπους, οι ερευνητές πιστεύουν ότι μία μέτρια κατανάλωση -ως μέρος μίας θερμικής δίαιτας- μπορεί να προστατεύσει τον οργανισμό από διαβήτη τύπου 2.

Ωστόσο, τα συμπεράσματα των επιστημόνων έφερε οργή στην Ένωση Διαβητικών της Μεγάλης Βρετανίας που κατηγόρησαν τους ερευνητές ότι «κάνουν τολμηρές προτάσεις βασισμένες σε περιορισμένη έρευνα».

Η Ένωση προειδοποίησε ότι το κρασί περιέχει αρκετές θερμίδες που μπορεί να προκαλέσουν αύξηση βάρους, εκμηδενίζοντας έτσι οποιοδήποτε όφελος.

Παλαιότερες έρευνες έδειξαν ότι ουσίες που βρίσκονται στο σταφύλι και το κρασί και ονομάζονται πολυφαινόλες τηρούν υπό έλεγχο τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και αποτρέπουν από επικίνδυνες αυξομειώσεις του σακχάρου του αίματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.