Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΕΡΤ κοντά στα άτομα με αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Για τον ευρύτερα κοινωνικό της ρόλο, η ΕΡΤ θα ενισχύσει τη νέα τηλεοπτική περίοδο με 450 ώρες προγράμματος για άτομα με αναπηρία. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013 (Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση), συγχρηματοδοτείται από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης φτάνει τα 16,5 εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για συνολικά 40 τηλεοπτικές παραγωγές όλων των ειδών (ντοκιμαντέρ, ψυχαγωγικό, ενημερωτικό και παιδικό πρόγραμμα), οι οποίες θα προβληθούν τη νέα τηλεοπτική περίοδο, τόσο από το ψηφιακό κανάλι της ΕΡΤ πρίσμα+ όσο και από τον ιστότοπο της ΕΡΤ στο διαδίκτυο www.ert.gr.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα παρήχθησαν στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας της ΕΡΤ με το Ινστιτούτο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγύης( ΙΚΠΑ), την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και τον Σύνδεσμο Αδειοδοτημένων Τηλεπικοιωνιακών Παρόχων Ελλάδος (ΣΑΤΠΕ) και περιλαμβάνουν υπηρεσίες πρόσβασης για ΑμεΑ, όπως ελληνική νοηματική γλώσσα, υποτίτλους για άτομα με προβλήματα ακοής και ακουστική περιγραφή για άτομα με προβλήματα όρασης.



Πηγή: www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.