Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Ειδικό πρόγραμμα πολυτέκνων και ΑΜΕΑ του ΟΕΚ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Αφορά δικαιούχους που προστατεύουν τρία παιδιά και άνω, δικαιούχους που είτε οι ίδιοι και ένα προστατευόμενο μέλος τους έχουν αναπηρία 67% και άνω, είτε δύο προστατευόμενα μέλη τους έχουν αναπηρία 67% και άνω, συνταξιούχους λόγω θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος, εφόσον προστατεύουν ένα (1) τουλάχιστον παιδί και δύο τουλάχιστον ορφανά και από τους δύο γονείς παιδιά δικαιούχων.


Οι δικαιούχοι αυτοί, εφόσον πληρούν τις ασφαλιστικές και λοιπές προϋποθέσεις του Κανονισμού, δικαιούνται να λάβουν στεγαστική συνδρομή:

  1. με τη μορφή έτοιμης κατοικίας, εφόσον υπάρχει διαθέσιμη να τους δοθεί.
  2. με στεγαστικό δικαίωμα, εάν δεν υπάρχει διαθέσιμη κατοικία, ώστε ο δικαιούχος να εξεύρει κατοικία στην ελεύθερη αγορά, την οποία ο Ο.Ε.Κ. θα του αγοράσει και θα του την παραχωρήσει.
  3. με άτοκο δάνειο για αγορά ή ανέγερση κατοικίας.

Ειδικό διαρκές πρόγραμμα κατ’ εξαίρεση παροχής στεγαστικής συνδρομής σε άτομα με ιδιαίτερα έντονες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες και άγαμες μητέρες.

Σε ιδιαίτερα εξαιρετικές περιπτώσεις έντονης κοινωνικής ή οικονομικής ανάγκης δικαιούχου, μπορεί να του δοθεί από τον Ο.Ε.Κ., με απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, ανάλογα, δάνειο αυτοστέγασης ή έτοιμη κατοικία, εφόσον υπάρχει διαθέσιμη, ή στεγαστικό δικαίωμα, εφόσον δεν υπάρχει διαθέσιμη κατοικία. Ο αριθμός των κατοικιών που παραχωρούνται ετησίως με τον τρόπο αυτό δεν μπορεί να υπερβαίνει τις τριάντα (30).

Επίσης σε άγαμες μητέρες που προστατεύουν τουλάχιστον ένα (1) παιδί, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού του Ο.Ε.Κ. μπορεί να δοθεί με απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Ε.Κ. έτοιμη κατοικία ή στεγαστικό δικαίωμα ή δάνειο αυτοστέγασης. Ο αριθμός των κατοικιών αυτών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις δέκα (10) ετησίως.

Τέλος, οι κινητικά ανάπηροι-παραπληγικοί, οι συνταξιούχοι λόγω ολικής αναπηρίας από εργατικό ατύχημα ή επαγγελματική ή κοινή νόσο που λαμβάνουν προσαύξηση στη σύνταξη, λόγω της απόλυτης αναπηρίας τους και συνταξιούχους λόγω τύφλωσης ή σοβαρού ακρωτηριασμού άνω ή κάτω άκρων που συνταξιοδοτήθηκαν έστω και με μια προσωρινή απόφαση συνταξιοδότησης, ανεξάρτητα από την οικογενειακή τους κατάσταση, λαμβάνουν στεγαστική παροχή με τη μορφή ατόκου στεγαστικού δανείου.

17 σχόλια:

  1. τι ποσο δικαιουτε να λαβει σε μορφη ατοκου στεγαστικου δανειου ενα ατομο με αναπηρια 80% και ανω???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ανώνυμος

    το θέμα είναι που εργάζεσαι; είσαι στο ΙΚΑ στο δημόσιο ασφαλισμένος. παίζει ρόλο επίσης και τα μέλη της οικογένειας (προστατευόμενα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. sto IKA eimai asfalismenos...agamos me alla 2 aderfia pou einai asfalismenh kai auth sto IKA.
    den ergazomai,pairnw epidoma apo thn pronia..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ανώνυμος

    στο ΙΚΑ λοιπόν. υπάρχουν εισφορές και κρατήσεις σε σένα υπέρ του ΟΕΚ;;
    σημείωση στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν μετράνε των άλλων ατόμων. εσύ θα πάρεις το δάνειο και όχι άλλα άτομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. oxi den exw tipota yper tou OEK...den exw apeuthinthei se auto.nai sto onoma mou tha parw to daneio pou exw paraplhgia kai se periptwsh pou xreiastei tha mpei kai egguths

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Ανώνυμος

    νομίζω πως δεν υπάρχει δυνατότητα να πάρει κάποιος δάνειο αν δεν έχει τις απαιτούμενες κρατήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ανώνυμος

    έχεις ένσημα που να γινόταν και ειδική κράτηση υπέρ του ΟΕΚ; αν ναι και τα απαιτούμενα τότε είσαι εντάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πήρα δάνειο από το ΟΕΚ το 2004, για πρώτη κατοικία, το 2005 γεννήθηκαν οι δίδυμες κόρες μου. Το 2008 διαγνώστηκε αυτισμός με ποσοστό 67%.Μπορει να αλλάξει το δάνειο ή το επιτόκιο σε άτοκο ? Μπορώ να έχω κάποια άλλη παροχή από τον ΟΕΚ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Ανώνυμος

    Δεν γνωρίζω με βεβαιότητα αν μπορούν να αλλάξουν οι όροι υπαρκτού και καταβεβλημένου δανείου. Καλό είναι να ρωτήσεις απευθείας στα γραφεία του οργανισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εχω πατερα τυφλο77 ετων και αδερφο με 67%αναπηρια λογω ψυχωσικης συνδρομης 35 ετων.και οι δυο εχουν ασφαλεια ογα.το σπιτι που μενουν ειναι παλιο και οι συνθικες διαβιωσις οχι καλες.εχουν δικαιωμα ατοκου δανειου η αλλης στεγαστικης παροχης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Ανώνυμος

    με αυτά που μου λες και λόγω και της ασφάλισης ΟΓΑ δεν τους εντάσσει ως δικαιούχους το πρόγραμμα αυτό ή άλλο του ΟΕΚ γιατί δεν υπάρχουν κρατήσεις.

    Στον ΟΓΑ αμφιβάλλω αν υπάρχει κάποιο ειδικό πρόγραμμα. Μιλήστε με το 1510

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ουτε ως πολυτεκνο? .τοτε τι στο διαολο γινετε?που ειναι το κοινωνικο κρατος.οταν οι συνθικεςσ διαβιωσις ειναι πολυ κακες λογω κτηριου.οτν δεν υπαρχει μονωση,θερμανση,ζεστο νερο,κακες συνθηκες υγιεινης?.μαλλον υπαρχει κενο στο νομο αν ειναι ετσι?τι να πω,αν ξερει κανεις τιποτα ας βοηθηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Ανώνυμος

    ένα λεπτό. Τι σημασία έχει το κοινωνικό κράτος με το αν καλύπτονται κάποιοι κανόνες ή κριτήρια για μια παροχή.
    Αν ας πούμε δεν είχε ένσημα κάποιος θα έπρεπε να πάρει σύνταξη;

    Όπως σου είπα ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας (το λέει και ο τίτλος) αφορά το εργατικό και υπαλληλικό οργανισμό στον ιδιωτικό τομέα. Για τον αγροτικό τομέα είναι ο ΟΓΑ. Δεν είμαι όμως βέβαιος για το αν έχει κάποιο πρόγραμμα δανείων για κατοικία.

    Αυτό που αναφέρεις περί πολυτεκνίας δεν το είχες πει πριν, αλλά και πάλι δεν αρκεί αν δεν υπάρχουν οι εισφορές.

    Οι εισφορές γίνονται ώστε κάποιοι δικαιούχοι να καρπώνονται τέτοια προγράμματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. γεια σας,ειμαι οροθετικος και ηθελα να ρωτησω αν δικαιουμαι κατοικια απο τον οεκ η δανειο...ειμαι 28ετων,εργαζομουν σε ξενοδοχεια και παιρνω επιδομα απο προνοια...ευχαριστω εκ των προταιρων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @gio
    Φίλε gio δεν είμαι και απόλυτα βέβαιος ότι είσαι δικαιούχος του πιο πάνω προγράμματος όπως περιγράφεται...
    μπορεί βέβαια να είσαι δικαιούχος άλλου προγράμματος του ΟΕΚ... μπορείς να δεις λεπτομέρειες στους ακόλουθους συνδέσμους...

    α) χορήγηση άτοκου δανείου για αμεα και πολύτεκνους

    και β) επιδοτούμενα προγράμματα αγοράς και αέγερσης κατοικίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ευχαριστω φιλε νοτη...να σαι καλα....ακου τι μου συνεβει....μετακομοισα σε αλλη πολη (στην ελλαδα)ο φακελος μου ομως ηρθε με καθυστερηση και εχω να πληρωθω απο το μαρτιο και μουπαν μεχρι τελη ιουνιου αλλα με την καθυστερηση αναδρομικα θα τα παρω στις 20 ιουλιου...επιασα τον κυριο στην νομαρχια μηπως γινει και με πληρωσει αλλα ματαια....ξερεις αν μπορω να κανω κατι?ευχαριστω που ασχολεισαι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.