Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

Επίθεση με νεκρούς σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δυο νεκροί από τους πυροβολισμούς στο πανεπιστήμιο του Λος Άντζελες


Η αστυνομία του Λος Άντζελες αναφέρει ότι δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν ύστερα από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στο πανεπιστήμιο UCLA του Λος Άντζελες.

Σημειώνεται ότι η πανεπιστημιούπολη παραμένει αποκλεισμένη καθώς οι αρχές έχουν ξεκινήσει ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να εντοπίσουν τον μαυροντυμένο ένοπλο.

-----------------

Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του ενόπλου στο πανεπιστήμιο του Λος Άντζελες


Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό του δράστη που άνοιξε πυρ στο πανεπιστήμιο UCLA, στο Λος Άντζελες.

Οι Αρχές επιβεβαίωσαν ότι δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά του δράστη. Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας δήλωσε ότι υπάρχουν δύο θύματα χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.



-----------------

Αυτοκτόνησε ο ένοπλος που σκόρπισε τον πανικό στο πανεπιστήμιο του Λος Άντζελες


Η αστυνομία του Λος Άντζελες αναφέρει ότι ο ένας από τους δύο νεκρούς ήταν ο ένοπλος που άνοιξε πυρ στο πανεπιστήμιο UCLA.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο άνδρας αυτοπυροβολήθηκε μέσα σε ένα γραφείο που βρίσκεται στο τμήμα Μηχανολόγων του πανεπιστημίου. Από τους πυροβολισμούς ένας ακόμη άνδρας έπεσε νεκρός.

«Το πανεπιστήμιο είναι ασφαλές τώρα», διαβεβαιώνει ο αρχηγός της αστυνομίας του Λος Άντζελες, Τσάρλι Μπεκ.

-----------------


Καθηγητής το ένα από τα θύματα του ενόπλου στο UCLA

Ο δράστης αυτοπυροβολήθηκε μετά το αιματηρό περιστατικό.

Ένας καθηγητής ταυτοποιήθηκε σήμερα από τις αρχές ως ένας από τους άνδρες που πυροβολήθηκε θανάσιμα στο περιστατικό με τη δολοφονία και την αυτοκτονία στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Λος Άντζελες, που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσει η πανεπιστημιούπολη για δύο ώρες χθες.

Ο Γουίλιαμ Κλουγκ, 39 ετών, ήταν ένας από τους άνδρες που σκοτώθηκε στη χθεσινή ένοπλη επίθεση στο κτίριο μηχανολογίας του πανεπιστημίου την Τετάρτη (χθες), ανέφερε το γραφείο του ανακριτή του Λος Άντζελες.

Η αστυνομία του Λος Άντζελες δήλωσε χθες πως ο ένοπλος αυτοπυροβολήθηκε μετά τον θανάσιμο τραυματισμό ενός άλλου άνδρα, αλλά αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό.

Πανεπιστημιακοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως τα μαθήματα θα επαναληφθούν σήμερα και πως σύμβουλοι θα είναι στη διάθεση των φοιτητών, των καθηγητών και του διοικητικού προσωπικού.

«Η καρδιά μας είναι βαριά απόψε καθώς η οικογένεια της πανεπιστημιούπολής μας θρηνεί τον ξαφνικό και τραγικό θάνατο δύο ανθρώπων στην πανεπιστημιούπολή μας νωρίτερα σήμερα», ανέφερε σε δήλωσή του ο Σύμβουλος Τζιν Μπλοκ.

Ο Κλουγκ ήταν καθηγητής Μηχανικής και Αεροδιαστημικής Μηχανολογίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου. Η Los Angeles Times ανέφερε πως ο Κλουγκ προσπαθούσε να δημιουργήσει μια εικονική καρδιά μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

«Δεν μπορεί να υπάρξει πιο καλός, πιο ευγενικός, πιο γλυκός και πιο υποστηρικτικός άνθρωπος από τον Γουίλιαμ Κλουγκ», δήλωσε στην εφημερίδα για τον συνάδελφό του ο καθηγητής Άλαν Γκαρφίνκελ.

Το γραφείο του ανακριτή αρνήθηκε να κατονομάσει τον άλλο άνδρα που ενεπλάκη στους πυροβολισμούς, που είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσει για περίπου δύο ώρες η τεράστια πανεπιστημιούπολη, καθώς οι φοιτητές κλήθηκαν να βρουν καταφύγιο εκεί όπου βρίσκονταν.

Ο φοιτητής Μηχανολογίας Άαρον Φέιγκελμαν είπε πως έλαβε μήνυμα που τον προειδοποιούσε για μια έκτακτη κατάσταση και εισήλθε σε παρακείμενο κτίριο, όπου μαζί με άλλους πέντε βρήκαν καταφύγιο για 90 λεπτά.

«Δέσαμε τους μεντεσέδες της πόρτας του μπάνιου με ζώνες ώστε να μείνει η πόρτα κλειστή γιατί δεν υπήρχαν κλειδαριές. Και απλώς περιμέναμε. Ήταν πραγματικά τρομακτικό», δήλωσε ο Φέιγκελμαν.

Περίπου 200 αστυνομικοί φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα και κράνη έσπευσαν στο άκουσμα των πυρών, συγκλίνοντας στην πανεπιστημιούπολη με τα όπλα προτεταμένα, φοβούμενοι ότι ο δράστης μπορεί να ήταν ακόμη ζωντανός.

Η αστυνομία ανακάλυψε επιτόπου κάτι που μπορεί να είναι ένα σημείωμα αυτοκτονίας και ένα όπλο, ανέφερε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Λος Άντζελες Τσάρλι Μπεκ.

Το UCLA, στο οποίο φοιτούν περισσότεροι από 43.000 φοιτητές, είναι το τμήμα Γουέστγουντ του Λος Άντζελες και μία από τις σχολές με το μεγαλύτερο κύρος στο σύστημα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια.

«Σπαράζει η καρδιά μου στη θέα ομάδων SWAT να τρέχουν πάνω κάτω στους συνήθως γεμάτους φοιτητές δρόμους, και είμαι οργισμένος από τον φόβο που ένα άτομο με πυροβόλο όπλο μπορεί να προκαλέσει σε μια κοινότητα», δήλωσε ο δήμαρχος του Λος Άντζελες Έρικ Γκαρτσέτι.

-----------------


Φοιτητής ο ένοπλος στο πανεπιστήμιο του Λος Άντζελες - Σκότωσε τον καθηγητή του


Η αστυνομία του Λος Άντζελες αναγνώρισε τον ένοπλο δράστη που σκότωσε την Τετάρτη έναν καθηγητή στο πανεπιστήμιο UCLA, επειδή του είχε βάλει χαμηλό βαθμό και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Πρόκειται για τον Μαινάκ Σαρκάρ, έναν φοιτητή μηχανικής στο πανεπιστήμιο, όπως επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες, Τζέιν Κιμ.

Το θύμα, 39 ετών, ονομαζόταν Γουίλιαμ Κλουγκ και ήτνα καθηγητής μηχανολογίας.

Στελέχη του πανεπιστημίου ανέφεραν ότι το πανεπιστήμιο θα επιστρέψει άμεσα σε κανονική λειτουργία.

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA:



-----------------


«Λίστα θανάτου» είχε συντάξει ο ένοπλος του πανεπιστημίου του Λος Άντζελες


Ο 38χρονος Μαινάκ Σαρκάρ, ο οποίος φέρεται ότι σκότωσε την Τετάρτη τον 39χρονο καθηγητή μηχανολογίας Γουίλιαμ Κλουγκ στο πανεπιστήμιο UCLA και έπειτα αυτοκτόνησε, είχε συντάξει «μια λίστα θανάτου», στην οποία περιλαμβάνονταν μια γυναίκα που εντοπίστηκε νεκρή στην Μινεσότα, ανέφερε ο αρχηγός της αστυνομίας του Λος Άντζελες Τσάρλι Μπεκ.

Οι ερευνητές βρήκαν την λίστα στο σπίτι του Σαρκάρ στην Μινεσότα, δήλωσε ο κ. Μπεκ στον τηλεοπτικό σταθμό του Λος Άντζελες KTLA, σημειώνοντας πως η έρευνα επεκτάθηκε στη Μινεσότα, όταν βρέθηκε ένα σημείωμα στην σκηνή του εγκλήματος. Όπως επισήμανε ο αρχηγός της αστυνομίας, ο κατάλογος επίσης περιελάμβανε το όνομα ενός άλλου καθηγητή στο UCLA που δεν έχει αναγνωριστεί, ο οποίος είναι σώος, καθώς και το όνομα της νεκρής γυναίκας.

Ο δράστης πήγε στο πανεπιστήμιο βαριά οπλισμένος με σκοπό να σκοτώσει δύο μέλη του διδακτικού προσωπικού, κατά τον κ. Μπεκ. «Στην κατοικία στην Μινεσότα, βρήκαμε πολλά αντικείμενα, ανάμεσα τους επιπλέον πυρομαχικά, καθώς και ένα σημείωμα με ονόματα, που υποδεικνύει ότι αποτελεί μια λίστα θανάτου», πρόσθεσε.

Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι της γυναίκας σε μια κοντινή πόλη στην Μινεσότα και την εντόπισε νεκρή από πυρά. «Το όνομα του καθηγητή Κλουγκ ήταν σε αυτή τη λίστα, καθώς και ένας άλλος καθηγητής του UCLA που είναι σώος», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας του Λος Άντζελες.

Η επίθεση φέρεται να προκλήθηκε από την πεποίθηση του Σαρκάρ ότι ο Κλουγκ υπέκλεψε τους κωδικούς του πρόσβασης σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, σύμφωνα με μια ανάρτηση του περασμένου Μαρτίου που έγινε σε ιστολόγιο και φέρει την υπογραφή ενός ατόμου με το ίδιο όνομα. Πάντως, η συγκεκριμένη αναφορά δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Σε ένα αντίγραφο της διατριβής που ολοκλήρωσε το 2013, όταν και αποφοίτησε, ο Σαρκάρ είχε ευχαριστήσει τον Κλουγκ. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον συμβουλάτορα μου Δρ. Γουίλιαμ Κλουγκ για την όλη βοήθεια και υποστήριξη που μου παρείχε. Σε ευχαριστώ που υπήρξες για μένα ο μέντορας μου», είχε γράψει ο Σαρκάρ.

Ο 39χρονος Κλουγκ ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ανέφερε το πανεπιστήμιο σε ανακοίνωση του.



Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.