Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Έσβησε Πάνω Στο Ιερό Ο Πατήρ Αυγουστίνος Της Εκκλησίας Της Σίνδου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απεβίωσε στις 10:30 το πρωί ο Πατήρ Αυγουστίνος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σίνδου, σε ηλικία 66 ετών. Ο ιερέας υπέστη ανακοπή καρδιάς κατά το τέλος της Κυριακάτικης Λειτουργίας.

Ο Πατήρ Αυγουστίνος Κουτελιέρης βρισκόταν στο Ιερό του Ναού και κρατούσε ένα Σταυρό, ευλογώντας με Αγιασμό τους πιστούς κατά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας. Ξαφνικά ένιωσε έντονη αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του, πέφτοντας λιπόθυμος μπροστά στο Ιερό. Ο Πατήρ Αντώνιος έκανε αμέσως έκκληση για ιατρική βοήθεια και στο σημείο έσπευσαν πέντε γιατροί όπου βρίσκονταν στην εκκλησία, οι προσπάθειες τους όμως να τον σώσουν ήταν μάταιες. Όταν έφτασε το ασθενοφόρο, ο ιερωμένος είχε ήδη χάσει τη μάχη με τη ζωή.

Γεννημένος το 1950 στο Περιστέρι Αττικής, ο κατά κόσμον «Παπαυγουστίνος» λέγεται πως πήρε την απόφαση να γίνει ιερέας από ένα τάμα. Έχοντας σοβαρά προβλήματα όρασης, είχε υποσχεθεί ότι αν κατάφερνε να δει, θα αφιέρωνε την ζωή του στο Θεό και θα γινόταν παπάς, όπως και συνέβη. Ήρθε στην Σίνδο με την οικογένειά του το 1980 ως εφημέριος του ναού, κερδίζοντας αμέσως την εκτίμηση και την συμπάθεια της τοπικής κοινωνίας.

Η κηδεία του θα τελεσθεί αύριο Δευτέρα στις 10 το πρωί, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Σίνδο, ενώ θα ακολουθήσει δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού. Η σορός του βρίσκεται ήδη στην εκκλησία όπου και θα παραμείνει όλο το βράδυ, προσφέροντας στο ποίμνιο του την ευκαιρία να τον επισκεφθεί για να του πει το τελευταίο αντίο.




Ο Ιερέας Αυγουστίνος Κουτελιέρης, από την Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2014


Πηγή: http://deltanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.