Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Πώς θα μάθετε να κοιμάστε σε λιγότερο από ένα λεπτό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όσο άγχος και αν έχετε, όσα πράγματα και αν υπάρχουν μέσα στο κεφάλι σας, υπάρχει μια μέθοδος που μπορεί να σας βοηθήσει πολύ ώστε να κοιμάστε πιο γρήγορα. Πρόκειται για τη μέθοδο 4-7-8 και σήμερα θα σας δείξουμε πώς να την ακολουθήσετε ώστε να κοιμάστε σε λιγότερο από ένα λεπτό.

Η μέθοδος Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει δοκιμαστεί από πολλά άτομα με προβλήματα και διαταραχές ύπνου και φαίνεται να λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά. Ξεκινήστε παίρνοντας μια μεγάλη εισπνοή 4 δευτερολέπτων. Κρατήστε την αναπνοή σας για 7 δευτερόλεπτα και εκπνεύστε για 8 δευτερόλεπτα.

Οι ειδικοί τονίζουν πως τα συγκεκριμένα νούμερα στη μέτρηση των δευτερολέπτων έχουν σημασία γιατί χαλαρώνουν το μυαλό, επιβραδύνουν τους χτύπους της καρδιάς και φέρνουν ηρεμία στον οργανισμό ώστε να μπορέσει να αφεθεί και να κοιμηθεί.

Το κόλπο αυτό λειτουργεί ακόμα και σε περιόδους έντονου στρες για χαλάρωση και όχι απαραιτήτως για ύπνο. Με το που εφαρμόσετε την παραπάνω μέθοδο για ένα λεπτό θα νιώσετε αμέσως πιο ήρεμοι και χαλαροί.

Όταν αισθάνεστε αγχωμένοι η αδρεναλίνη «κυλάει» με γρήγορους ρυθμούς μέσα στις φλέβες σας, η καρδιά σας χτυπά με ταχύ ρυθμό και η αναπνοή σας γίνεται γρήγορη και ρηχή. Όσοι δοκίμασαν τη μέθοδο αναφέρουν πως λειτουργεί όπως και ένα ηρεμιστικό χάπι. Τα 7 δευτερόλεπτα που κρατάτε την αναπνοή σας και τα 8 που εκπνέετε είναι σημαντικά γιατί κάνουν την αναπνοή πιο αργή και βαθιά, με αποτέλεσμα όλο το σώμα σας να επιβραδύνει τους ρυθμούς του.

Προσοχή Θα πρέπει να είστε πολύ τυπικοί στο μέτρημα ώστε να είναι η μέθοδος αποτελεσματική. Στην αρχή θα παρατηρείτε πως ο οργανισμός σας θα σας πιέζει να μετρήσετε πιο γρήγορα και να εκπνεύσετε ακόμα πιο σύντομα. Μην το κάνετε. Μείνετε πιστοί στο μέτρημα των 4-7-8 δευτερολέπτων. Μόνο έτσι θα δείτε διαφορά στον οργανισμό σας αλλά και στον ύπνο σας.

Τα 4 δευτερόλεπτα της εισπνοής Η εκπνοή πρέπει να γίνεται σε 8 δευτερόλεπτα όπως είπαμε, αλλά και η εισπνοή θέλει τον χρόνο της. Με την επέκταση της εισπνοής αναγκάζετε τον εαυτό σας να λάβει περισσότερο οξυγόνο, πράγμα που χρειάζεται ο οργανισμός σας.

Τα 7 δευτερόλεπτα του κρατήματος της αναπνοής και τα 8 δευτερόλεπτα της εκπνοής Κρατήστε την αναπνοή σας για επτά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια με την εκπνοή θα βγάλετε διοξείδιο του άνθρακα από τους πνεύμονες. Η τεχνική θα επιβραδύνει αποτελεσματικά το ρυθμό της καρδιάς σας ενώ μπορεί να αισθανθείτε μια ελαφριά ζαλάδα, η οποία λειτουργεί σαν ήπιο ηρεμιστικό.

Εφαρμόστε, λοιπόν, αυτή τη μέθοδο κάθε φορά που δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε αλλά και όταν είστε ιδιαίτερα αγχωμένοι. Αμέσως (σε λιγότερο από 1 λεπτό) ο οργανισμός σας θα ηρεμήσει και εσείς θα νιώσετε υπέροχα.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.