Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τους κοιλιακούς μας;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από τις πιο βασικές ασκήσεις που χρειάζεται το σώμα μας για να είναι σε φόρμα ή έστω σε καλή φυσική κατάσταση είναι οι κοιλιακοί. Σημαντικοί τόσο για την εμφάνιση, όσο και για την αντοχή, την αναπνοή αλλά και την σωστή στάση του σώματος εφόσον συμβάλλουν στην στήριξή του. Λοιπόν, καθώς γυμνάζουμε τους συγκεκριμένους μύες θα βελτιώσουμε την αντοχή τους και την δύναμη, αλλά οφείλουμε να γνωρίζουμε πως δεν θα κάψουμε το λίπος από την συγκεκριμένη περιοχή. Με τους κοιλιακούς δηλαδή δεν αδυνατίζουμε στην συγκεκριμένη περιοχή απλά γραμμώνουμε. Ο μοναδικός τρόπος για να χάσουμε λίπος από την κοιλιά είναι να μειώσουμε το συνολικό σωματικό λίπος με το να προσλαμβάνουμε λιγότερες θερμίδες με ειδική διατροφή και να συμπεριλάβουμε στις ασκήσεις μας τις αερόβιες όπως τρέξιμο, ελλειπτικό, αερόμπικ κλπ. Αν βασιστούμε μόνο στις ασκήσεις κοιλιακών ενώ έχουμε περιττό βάρος στην περιοχή το πιθανότερο είναι να… μείνει εκεί, να ενσωματωθεί και λόγω της άσκησης να φύγει δυσκολότερα!

Οι κοιλιακοί μύες είναι σαν οποιοδήποτε άλλο μυ του σώματός μας, άρα θα πρέπει να τους γυμνάζετε με τον ίδιο τρόπο που θα γυμνάζατε, για παράδειγμα, τους δικεφάλους σας ή το στήθος σας. Αυτό σημαίνει προπόνηση ενδυνάμωσης 2-3 φορές την εβδομάδα, με ξεκούραση ενδιάμεσα και ποικιλία ασκήσεων ώστε να εστιάσετε σε διαφορετικές περιοχές τις κοιλιάς.

Σημασία επίσης δεν έχουν οι αμέτρητες επαναλήψεις των σετ για την συγκεκριμένη περιοχή, αλλά η σωστή αναπνοή και τεχνική. Εκτελέστε αργά και συγκεντρωθείτε στην σωστή εκτέλεση. Δεν χρειάζεστε ειδικό εξοπλισμό για να γυμνάσετε τους κοιλιακούς σας. Μπορείτε να κάνετε μια ποικιλία από ασκήσεων με το βάρος του σώματός σας ή με μια μεγάλη μπάλα, γιατί ενεργοποιεί μύες που με τα μηχανήματα κοιλιακών δεν θα μπορούσαν να γυμναστούν.

Τέλος, καλό είναι να έχουμε υπόψιν μας πως η ηλικία, τα γονίδια, το φύλο, επηρεάζουν την όψη του σωματότυπου. Ακόμη και οι αθλητές ή τα μοντέλα δεν έχουν πάντοτε την πιο επίπεδη και με τον ίδιο τρόπο γραμμωμένη κοιλιά. Οι γυναίκες τείνουν να αποθηκεύουν λίπος στο κάτω μέρος της κοιλιάς κάνοντας αυτές να υποφέρουν από πρηξίματα και άλλα. Μπορείτε να κάνετε άσκηση και να μειώσετε το λίπος αλλά δεν μπορείτε να επιλέξετε σε ποια περιοχή του σώματος θα το χάσετε. Σε πολλές γυναίκες ακόμη και με ειδικές ασκήσεις για το κάτω μέρος της κοιλιάς και στερητικές δίαιτες (που δεν συνιστούμε) η όψη των κάτω κοιλιακών είναι πιο στρογγυλή και προς τα έξω. Αυτό δεν είναι απαραίτητα λίπος, οφείλεται απλά στη φυσιολογία του σώματός μας.


Πηγή: http://blog.nowdoctor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.