Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Αϊτή: Η ΕΕ αυξάνει τη βοήθεια προς τη χώρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χορηγήσει επιπρόσθετη βοήθεια ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ στην Αϊτή, ώστε οι αρχές της χώρας να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της ξηρασίας και της μεταναστευτικής κρίσης που συνεχίζεται με τη γειτονική Δομινικανή Δημοκρατία.

Η ΕΕ θα εκταμιεύσει επειγόντως €12,2 εκατ. προκειμένου «να καλυφθούν οι ανάγκες σε τρόφιμα και πόσιμο νερό 400.000 και πλέον Αϊτινών», όπως ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου την οποία έδωσε τη Μεγάλη Παρασκευή στη δημοσιότητα.

Το κλιματικό φαινόμενο Ελ Νίνιο έχει προκαλέσει την καταστροφή σχεδόν του 70% της συγκομιδής του αγροτικού τομέα τους τελευταίους μήνες και περίπου 3,6 εκατ. Αϊτινοί βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με την πείνα, εκ των οποίων το 1,3 εκατομμύριο βρίσκεται σε κατάσταση ακραίας διατροφικής ανασφάλειας, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών.

Πάνω από 60.000 σεισμόπληκτοι του 2010 συνεχίζουν ακόμη να ζουν σε πρόχειρους καταυλισμούς, ενώ οι αϊτινές αρχές δεν επεμβαίνουν για να βοηθήσουν τους ανθρώπους που απελαύνονται από τη γειτονική Δομινικανή Δημοκρατία, όπου τέθηκε σε εφαρμογή μια νέα, σκληρότερη πολιτική έναντι των μεταναστών το καλοκαίρι του 2015.

Μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, 87.000 άνθρωποι που έχουν την υπηκοότητα της Αϊτής ή απλά κατάγονται από αυτή αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη Δομινικανή Δημοκρατία. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονταν πάνω από 1.200 ασυνόδευτοι ανήλικοι, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Χιλιάδες από τους ανθρώπους αυτούς, που συχνά απελάθηκαν χωρίς να προλάβουν καν να φτιάξουν μια βαλίτσα, έχουν εγκατασταθεί κοντά στα σύνορα, ζώντας σε υγειονομικές συνθήκες εξαιρετικά ανασφαλείς.

Η ΕΕ ανακοίνωσε ότι προσφέρει 400.000 ευρώ για τους χορηγηθεί βοήθεια.

Πέρα από την κάλυψη των επειγουσών ανθρωπιστικών αναγκών, €17 εκατ. από το νέο πακέτο ευρωπαϊκής βοήθειας θα κατανεμηθούν σε έργα μεσοπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου χαρακτήρα, ώστε να μπορέσει η Αϊτή να αυξήσει τις δυνατότητές της όσον αφορά την αντιμετώπιση των κινδύνων από την κλιματική αλλαγή.

Το ενδέκατο σχέδιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάπτυξης (ΕΤΑ) για την περίοδο 2014-2020 προβλέπει τη χορήγηση €420 εκατομμυρίων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.