Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Η Ιαπωνία ετοιμάζει το «ρομποτικό παλάτι»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πάρκο ψυχαγωγίας με τον φουτουριστικό κόσμο.

Ένα ιαπωνικό λούνα παρκ μετατρέπει τους φόβους για έναν κόσμο που θα διοικείται από ρομπότ σε ένα φιλικό οικογενειακό πόλο έλξης.

Οι επισκέπτες στο Huis Ten Bosch θα είναι σύντομα σε θέση να απολαμβάνουν γεύσεις που θα παρασκευάζονται από έναν ρομποτικό σεφ, κοκτέιλ από έναν ρομποτικό μπάρμαν και ένα προσωπικό που θα λειτουργεί με μπαταρίες. Αυτό το «ρομποτικό βασίλειο» θα περιλαμβάνει πάνω από 200 ανδροειδή που οι επισκέπτες θα μπορούν να αγγίξουν και να αλληλεπιδράσουν μαζί τους περνώντας μια μέρα στο πάρκο. Το πάρκο ψυχαγωγίας που βρίσκεται στο Ναγκασάκι της Ιαπωνίας σχεδιάζει να προσθέσει αυτόν τον φουτουριστικό κόσμο για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών τον προσεχή Ιούλιο. Η είσοδος στο «βασίλειο των ρομπότ» αναμένεται να κοστίζει 59.33 δολάρια για ενήλικες και δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι θα αυξηθεί.



Δεν πρόκειται όμως απλά για ένα θεματικό πάρκο αλλά οι προγραμματιστές θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τις δικές τους καινοτομίες όσον αφορά τα ανδροειδή και να αποκτήσουν περισσότερη εμπειρία σε αυτόν τον τομέα. Το αξιοθέατο είναι τμήμα του ξενοδοχείου Huis Ten Bosch το οποίο κατασκευάστηκε τον περασμένο χρόνο. Το θέρετρο διαθέτει 72 δωμάτια, τρία ρομπότ εξυπηρέτησης πελατών, ένα «ρομπότ υπηρεσιών» που σερβίρει στους επισκέπτες καφέ και άλλα ρομπότ που εκτελούν διάφορες εργασίες. Όταν οι επισκέπτες φτάνουν στο ξενοδοχείο, τους υποδέχονται δέκα ρομπότ και οι μηχανικές υπηρεσίες δεν σταματούν εκεί. Τα ρομπότ που υποδέχονται τους επισκέπτες πριν μεταφέρουν τις αποσκευές τους έχουν αναλάβει να είναι καθαρά τα δωμάτια τους. Σύμφωνα με την Telegraph, τα ρομπότ προέρχονται από μια εταιρεία που αναπτύσσει ανδροειδή για περισσότερο από μια δεκαετία. Επιπλέον οι επισκέπτες που διαμένουν στο ξενοδοχείο δεν χρειάζονται κλειδιά για το δωμάτιο, γιατί οι πόρτες είναι εξοπλισμένες με τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, που τους επιτρέπει να έχουν πρόσβαση στα δωμάτιά τους, χρησιμοποιώντας μόνο την εμφάνισή τους.



Ο πρόεδρος του ξενοδοχείου ανέφερε ότι ευελπιστεί το ξενοδοχείο να λειτουργεί με το 90% του προσωπικού του να είναι ρομπότ καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν κανονικοί υπάλληλοι που επιβλέπουν τα ανδροειδή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.