Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

«Έκρηξη» της παχυσαρκίας στη νεολαία της Κίνας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι κοινωνικονομικές αλλαγές μεταβάλλουν και τη διατροφή.

Τα ποσοστά παχυσαρκίας αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς μεταξύ των Κινέζων νέων των αγροτικών περιοχών, αύξηση που αποδίδεται, σύμφωνα με έρευνα, στις κοινωνικοοικονομικές αλλαγές.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως το 17% των αγοριών και το 9% των κοριτσιών κάτω των 19 ήταν παχύσαρκοι το 2014, ποσοστά με αύξηση 1% από το 1985.

Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 28.000 μαθητές από την επαρχία Shandong και οι ερευνητές χρησιμοποίησαν αυστηρότερη μέτρηση για τον Δείκτη Μάζας Σώματος από αυτή που χρησιμοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Είναι η χειρότερη έκρηξη παιδικής κι εφηβικής παχυσαρκίας που έχω δει ποτέ», ανέφερε ο Joep Perk από τη European Society of Cardiology στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η ταχεία κοινωνικοοικονομικήα και διατροφική μετάβαση της Κίνας έχει οδηγήσει σε αύξηση της πρόσληψης τροφής και μείωση της φυσικής δραστηριότητας.

Η παραδοσιακή κινεζική διατροφή άλλαξε στη κατεύθυνση μιας διατροφής με περισσότερα λιπαρά και λιγότερες φυτικές ίνες.

Τα στοιχεία προέρχονται από έξι κυβερνητικές μελέτες σε μαθητές σχολείων αγροτικών περιοχών στην Shandong ηλικίας από 7 έως 18 ετών.

Το ποσοστό των υπέρβαρων παιδιών αυξήθηκε επίσης από 0,7% στο 16,4% στα αγόρια και από το 1,5% στο 14% για τα κορίτσια.

Σχετικά με τα μεγαλύτερα ποσοστά υπέρβαρων και παχύσαρκων στα αγόρια, η μελέτη σημειώνει πως η παραδοσιακή κοινωνική προτίμηση για γιους, ειδικά στις αγροτικές περιοχές, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τα αγόρια να απολαμβάνουν μεγαλύτερο μέρος των πόρων της οικογένειας.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ ο ΔΜΣ από 25 έως 29,9 σημαίνει πως το άτομο είναι υπέρβαρο και ΔΜΣ πάνω από 30 σημαίνει παχύσαρκο.

Η μελέτη όμως υπολόγισε τους υπέρβαρους με ΔΜΣ από 24 έως 27,9 και τους παχύσαρκους από 28 και πάνω.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.