Κυριακή 24 Απριλίου 2016

Εσείς τι τύπος ταξιδιώτη είστε;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε ποιον από τους 8 παρακάτω τύπους «βλέπετε» τον εαυτό σας;



Σας αρέσει να ζείτε μοναδικές εμπειρίες και να τις εξιστορείτε στους φίλους σας ή μήπως είστε από εκείνους τους τύπους που αναζητούν τρόπους διαφυγής; Δείτε τους παρακάτω οχτώ τύπους ταξιδιωτών και βρείτε σε ποια κατηγορία ανήκετε.

Ο συλλέκτης. Ένας εξελιγμένος και εκσυγχρονισμένος συλλέκτης εμπειριών. Συνήθως προτιμάει περίεργους προορισμούς με μόνο κριτήριο τις μοναδικές βιωματικές εμπειρίες που έχει να του προσφέρει τις οποίες, μάλιστα, και εξιστορεί κάθε φορά που του δοθεί η ευκαιρία (ή και όχι) στους συνομιλητές του.

Ο κονφορμίστας. Ο κονφορμίστας είναι από εκείνους τους ανθρώπους που ταξιδεύουν όχι για την προσωπική τους ευχαρίστηση, αλλά κυρίως για κοινωνική αποδοχή –ίσως μάλιστα να βρίσκουν και την προσωπική τους ικανοποίηση στην κοινωνική αποδοχή. Ο προορισμός επιλέγεται χωρίς κανέναν ενθουσιασμό και φαντασία και με βασικό κριτήριο την γνώμη του κύκλου τους. Πιο σνομπ από τον καθένα, για τον κονφορμίστα δεν έχει μεγάλη σημασία το μέρος αλλά το τι νομίζουν οι άλλοι για τον προορισμό που ο ίδιος επέλεξε. Πολύ εύκολα τους χαρακτηρίζουμε και ματαιόδοξους αυτούς τους ταξιδιώτες.



Ο φυγάς. Εκείνος που θέλει να ξεφύγει από το κάθετί οικείο. Με την φυγή (αυτή την ευχάριστη αυταπάτη) πιστεύει ότι θα αποτινάξει από πάνω του ο,τιδήποτε του τριβελίζει το νου –ανησυχία, αποτυχία, φόβος, πλήξη, ενοχή κ.α. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν επιτυγχάνεται με την απόσταση, ωστόσο είναι μία ακόμη αφορμή για ταξίδια. Το ωραιότερο χόμπι του κόσμου.

Ο προσκυνητής. Οπαδός των μονοπατιών, επισκέπτης εντυπωσιακών ιερών ανά τον κόσμο, ο συγκεκριμένος τύπος ταξιδιώτη ταξιδεύει για θρησκευτικούς λόγους. Όχι μόνο για εσωτερική γαλήνη και αναζήτηση, αλλά για εξερεύνηση και εκμάθηση άλλων ενδιαφερόντων θρησκειών ανά τον κόσμο.

Ο πρωτοπόρος. Αυτό το είδος σχεδόν έχει εξαφανιστεί, όπως τα περισσότερα απειλούμενα είδη στην άγρια φύση, καθώς ένα αρκετά μεγάλο μέρος του κόσμου θεωρείται πλέον πρωτοπόρο. Και μπορεί οι σημερινοί ταξιδιώτες να μην είναι μεγάλοι εξερευνητές, να μην νιώθουν κανένα ίχνος φόβου ή να μην είναι καθόλου εκκεντρικοί όπως ο πολυταξιδεμένος Vasco da Gama, ωστόσο είναι κάποιοι που παραμένουν πιστοί υποστηρικτές των ταξιδιών σε ανεξερεύνητα και άγρια μέρη, μακριά από τον δυτικό πολιτισμό και τις ανέσεις του.



Ο περιστασιακός. Εκείνος που ταξιδεύει για έναν συγκεκριμένο λόγο και αποκλειστικά μόνο γι’ αυτόν. Πρόκειται για τον ταξιδιώτη που βρίσκεται σε έναν προορισμό για ένα κοινωνικό γεγονός (γάμο, βάφτιση κλπ.) για ταξίδι του μέλιτος, για μια αθλητική διοργάνωση. Αν τύχει, λοιπόν, να βρεθείτε κι εσείς σε κάποια αντίστοιχη περίσταση, φροντίστε να την συνδυάσετε και με όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες προλάβετε να ζήσετε. Διαφορετικά, θα καταλήξετε όπως εκείνους που συμπεριλαμβάνονται στην παρακάτω κατηγορία.

Ο αδιάφορος. Πρόκειται για τον πιο «θλιβερό» τύπο ταξιδιώτη, καθώς στην κυριολεξία δεν τον νοιάζει τίποτα. Δεν του προκαλεί τίποτα εντύπωση, δεν δίνει σε τίποτα αξία ή προσοχή, δεν το ενδιαφέρει καθόλου πού βρίσκεται. Είναι τύπος ταξιδιώτη που δεν παρατηρεί τίποτα και που στην πραγματικότητα είτε βρίσκεται στον προσωπικό του χώρο, είτε βρίσκεται σε κάποιο πανέμορφο, ονειρικό και παραδεισένιο εξωτικό μέρος δεν του κάνει καμία διαφορά. Πραγματικά, σας ευχόμαστε να μην συμπεριληφθείτε ποτέ σε αυτόν τον τύπο ταξιδιωτών.

Ο πραγματικά περίεργος. Μάτια, αυτιά και μυαλό όλα ορθάνοιχτα. Σπάνιο, πολύτιμο και πολύ όμορφο. Σε αυτή την κατηγορία θα πρέπει όλοι να θέλουμε να είμαστε!


Πηγή: http://www.greekguide.com/gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.