Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Surma, η φυλή της Αιθιοπίας που χάνεται

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Φωτογράφος ταξίδεψε στα χωριά τους για να αποτυπώσει την ομορφιά και την περηφάνια τους - Δείτε φωτογραφίες.

Στη νοτιοδυτική Αιθιοπία, όπου ο ποταμός Omo διασχίζει σαν φίδι την καταπράσινη γη, φυλές που χάνονται ζουν με τον διαχρονικό δικό τους τρόπο.

Μεταξύ αυτών και οι Surma που είναι γνωστοί για τους δίσκους που τοποθετούν στα χείλη τους, προκαλώντας μια παραμόρφωση, με τα δυτικά δεδομένα, αλλά σημάδι ομορφιάς και θέσης για τις γυναίκες της φυλής.

Όπως κι άλλες φυλές, οι Surma γίνονται μάρτυρες της ίδιας της εξαφάνισής τους καθώς η ξηρασία, η κατασκευή φραγμάτων και η οριοθέτηση εθνικών πάρκων απειλούν την επιβίωσή τους.

Με στόχο να αποτυπώσει την ομορφιά της φυλής αυτής πριν χαθεί, η φωτογράφος Louisa Seton ταξίδεψε στην αφρικανική χώρα για να καταγράψει τη ζωή αυτών των εκπληκτικών ανθρώπων.

Η Seton, που γεννήθηκε στην Κένυα αλλά ζει στην Αυστραλία, ταξίδεψε στα χωριά των Surma το 2015 ενώ φωτογράφισε και τη φυλή Hamer.

«Πολλοί φωτογραφίζουν την Αφρική αναδεικνύοντας τις αρνητικές πτυχές, πολέμους, λιμό, μάχες. Αλλά εγώ ήθελα να δείξω την ομορφιά αυτών των απίστευτων, δυνατών και πολύ περήφανων ανθρώπων και τη σχέση τους με τη γη και τις εποχές», περιέγραψε στο CNN η φωτογράφος.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.