Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Όταν παλιά υλικά «συναντούν» την τεχνολογία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Λάτρεις της ιστορίας οι δημιουργοί του - Δείτε τις φωτογραφίες.

Χρησιμοποιώντας πολύ παλιά υλικά και μεθόδους αλλά ταυτόχρονα πολύ σύγχρονα μέσα χρηματοδότησης, ένας ζευγάρι από τη Βρετανία αφιέρωσε είκοσι ολόκληρα χρόνια στην κατασκευή του πρωτότυπου σπιτιού τους στο Lincolnshire.

Λάτρεις της ιστορίας ο 64χρονος Steve και η 65χρονη Judith Jones, συνταξιούχοι δάσκαλοι και οι δύο, χρησιμοποίησαν μεθόδους του 7ου αιώνα αλλά και το crowdfunding για τη χρηματοδότηση του πρότζεκτ τους.

Χρησιμοποίησαν ξύλο βελανιδιάς για την βασική κατασκευή που έγινε στο πίσω μέρος του σπιτιού τους, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά εργαλεία. Στη συνέχεια «κάλυψαν» τους τοίχους με μείγμα που περιέχει μεταξύ άλλων ασβέστη και κοπριά αλόγου.

Τα πάντα και στη λιτή επίπλωση του σπιτιού είναι φτιαγμένα με φυσικά υλικά, σαν η τεχνολογία να μην έχει κάνει ακόμα την εμφάνισή της.

Ο Steve και η Judith προσφέρουν το σπίτι αυτό σε παιδιά από το κοντινό σχολείο με μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες ή προβλήματα συμπεριφοράς. Ωστόσο κι άλλες ομάδες ανθρώπων, όπως φοιτητές, επισκέπτονται τακτικά το σπίτι για να βιώσουν τον τρόπο που ζούσαν οι άνθρωποι τον 7ο αιώνα.

Φέτος τον Ιανουάριο η στέγη του σπιτιού χρειάστηκε επισκευή, και τότε οι δημιουργοί του στράφηκαν στην τεχνολογία του 21ου αιώνα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Το περασμένο Σαββατοκύριακο συγκέντρωσαν το ποσό- στόχο των 3000 λιρών μέσω Kickstarter και πλέον θα ασχοληθούν με την αποκατάσταση της στέγης ώστε να μην μπαίνει στο σπίτι νερό.

«Μας το πρότειναν τα παιδιά μας, εμείς δεν είχαμε κάνει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Ένιωθα πως ήταν κάπως αγενές επειδή στη γενιά μου δεν συνηθιζόταν να μαζεύεις χρήματα με τον τρόπο αυτό. Ενθουσιαστήκαμε όταν φτάσαμε τα χρήματα που χρειαζόμαστε», δήλωσε η Judith.




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.