Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Στο αρχείο η δικογραφία για τη στυγερή δολοφονία μάνας και κόρης στην Κάρπαθο - Δεν βρέθηκαν στοιχεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετά την αρχειοθέτηση, ελλείψει στοιχείων, της δικογραφίας που σχηματίστηκε για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη/ών της διπλής δολοφονίας μάνας και κόρης, που συγκλόνισε το Όθος Καρπάθου, χθες έγινε γνωστό ότι αρχειοθετήθηκε με διάταξη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου και η έγκληση, που υπέβαλε συγγενικό πρόσωπο των θυμάτων, κατά παντός προανακριτικού υπαλλήλου, που διενήργησε έρευνα για την εξιχνίαση του ιδιαζόντως ειδεχθούς εγκλήματος.

Όπως έγραψε η «δημοκρατική» για τα κίνητρα του εγκλήματος κατεγράφη έντονη φημολογία στην Κάρπαθο, υπήρξαν ύποπτοι αλλά δεν προέκυψαν επαρκή στοιχεία για την απαγγελία κατηγοριών.

Τα θύματα είναι η 79χρονη Αννα Πρωτόπαπα του Γεωργίου και η 44χρονη Ειρήνη Πρωτόπαπα του Γεωργίου, κόρη της, που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Θυμίζουμε ότι την ώρα που το πανελλήνιο πληροφορήθηκε µε αναλυτικά ρεπορτάζ, προερχόµενα από επίσηµη ενηµέρωση ότι η µητροκτόνος “αυτοκτόνησε”, ο ιατροδικαστής, που διενήργησε νεκροτοµή και νεκροψία στη Ρόδο, αποφάνθηκε ότι και οι δύο γυναίκες δολοφονήθηκαν από τρίτο πρόσωπο. Ο ιατροδικαστής, διαπίστωσε, ότι αποκλείεται να σηµειώθηκε συµπλοκή µεταξύ των δύο γυναικών και να κατάφερε η µια στην άλλη τα µοιραία τραύµατα.

Ο φόνος πρέπει να διεπράχθη μεταξύ της 06.00 και της 08.00 ώρας το πρωί της 30ής Μαΐου 2013.

Η 79χρονη βρέθηκε πεσµένη µπρούµυτα στο χώρο του µπάνιου και έφερε στο πρόσωπό της τραύµα από άγνωστο αντικείµενο. Το τραύµα φέρεται να προκλήθηκε από βαρύ αντικείµενο καθώς τα χαρακτηριστικά του προσώπου της 79χρονης είχαν αλλοιωθεί.

Η 44χρονη που ελάµβανε φαρµακευτική αγωγή βρέθηκε νεκρή ανάσκελα, πεσµένη στον ενιαίο χώρο του καθιστικού και της κρεβατοκάµαρας του σπιτιού και συγκεκριµένα πίσω από την κεντρική είσοδο. Είχε τυλιγµένο στο λαιµό της χωρίς κόµπο ή θηλιά το καλώδιο ρεύµατος της τηλεόρασης το οποίο ήταν ενσωµατωµένο στην τηλεόραση, ενώ έφερε και 4 τραύµατα που προκλήθηκαν από αιχµηρό αντικείµενο στην αριστερή κοιλιακή χώρα.

Σημειώνεται επίσης ότι εξαιτίας της αρχικής εκτιμήσεως, που έφερε την κόρη να είχε σκοτώσει την μάνα και μετά να αυτοκτόνησε, ο χώρος είχε καθαριστεί με αποτέλεσμα να καταστεί εξαιρετικά δυσχερής η περαιτέρω έρευνα, όταν προέκυψε ότι επρόκειτο για διπλή δολοφονία.

Κόρη και αδελφή των θυμάτων, προχώρησε στην υποβολή εγκλήσεως κατά παντός προανακριτικού υπαλλήλου, που διενήργησε έρευνα για την εξιχνίαση του ιδιαζόντως ειδεχθούς εγκλήματος.

Υποστήριξε ότι υπήρξαν τραγικά λάθη και παραλείψεις των διενεργησάντων την αστυνομική προανάκριση, προανακριτικών υπαλλήλων του Α.Τ. Καρπάθου.

Μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι τραγικότερη όλων των παραλείψεων των αστυνομικών οργάνων υπήρξε η διαταγή, που εδόθη την ίδια ημέρα του εγκλήματος, ήτοι την 30η Μαΐου 2013, να καθαρισθεί και να σφουγγαρισθεί το πάτωμα από το αίμα.

Από την Εισαγγελική έρευνα, φέρεται, ωστόσο, να προέκυψε ότι δεν υπήρξε κάποια πλημμέλεια κατά την εκτέλεση των καθηκόντων των αστυνομικών αλλά και δυσχέρανση του έργου της συλλογής πειστηρίων.

Από την εξέταση εξάλλου των δειγμάτων DNA που ελήφθησαν από 7 άτομα δεν υπήρξε ταυτοποίηση με το γενετικό υλικό που βρέθηκε στο καλώδιο της τηλεόρασης το οποίο προέρχεται από τρεις αρένες αγνώστου ταυτότητας.


Πηγή: http://www.dimokratiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.