Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Πάσχα στο νησί της Αποκάλυψης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ταξίδι στην Πάτμο.

Ένα από τα πιο επιβλητικά νησιά του Αιγαίου, ένας γαλήνιος τόπος που περιμένει τον επισκέπτη να γνωρίσει από κοντά την «Ιερουσαλήμ του Αιγαίου» όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν.

Αυτό που κάνει το νησί της Πάτμου να ξεχωρίζει είναι ότι μπορεί να συνδυάσει τον θρησκευτικό και κατανυκτικό χαρακτήρα της, με τον κοσμοπολίτικο αέρα της δημιουργώντας έναν ιδανικό τουριστικό προορισμό. Είναι δε αρκετά δημοφιλές νησί για τις διακοπές του Πάσχα, καθώς ο εορτασμός των Άγιων Ημερών της Χριστιανοσύνης γίνεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη. Πρόκειται για ένα νησί της Δωδεκανήσου με μεγάλη θρησκευτική παράδοση, εκεί που ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος έγραψε την Αποκάλυψη και ο Όσιος Χριστόδουλος ίδρυσε την Ιερά Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.

Τις ημέρες του Πάσχα, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να βιώσει το κλίμα της κατάνυξης που επικρατεί στο νησί, να επισκεφτεί τα μοναστήρια και να γνωρίσει τα σπουδαία κειμήλια της βυζαντινής τέχνης. Το Πάσχα στο νησί αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία για τον επισκέπτη και το αντιλαμβάνεται από την Κυριακή των Βαΐων με τα έθιμα να προετοιμάζουν όσους επιλέγουν την Πάτμο για να περάσουν αυτές τις μέρες. Έτσι συνεχίζεται ολόκληρη η Μεγάλη Εβδομάδα με πιο χαρακτηριστική την Τελετή του Ιερού Νιπτήρα, το έθιμο που λαμβάνει χώρα την Μεγάλη Πέμπτη. Πλήθος κόσμου, ντόπιοι και τουρίστες παρακολουθούν τη λειτουργία στη Μονή του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου και αργότερα την Τελετή του Ιερού Νιπτήρα στην πλατεία Ξάνθου. Ιδιαίτερα κατανυκτικό το κλίμα και την Μεγάλη Παρασκευή με τους Επιταφίους να περνούν από τα καλντερίμια ενώ με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάζεται η Ανάσταση στην Ιερά Μονή.

Φτάνοντας για το Πάσχα στην Πάτμο, πέρα από το γεγονός ότι θα βιώσετε το θρησκευτικό κλίμα με έναν ιδιαίτερα έντονο τρόπο και την κατάνυξη των Αγίων Ημερών, θα έχετε επίσης την ευκαιρία να γνωρίσετε και τις ομορφιές του νησιού αυτού των Δωδεκανήσων. Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, γραφικοί οικισμοί, δαντελωτές ακτές, αρχοντικά σοκάκια, κοσμοπολίτικη Χώρα και φιλόξενοι κάτοικοι μαγεύουν τον επισκέπτη και οι εμπειρίες μένουν αξέχαστες στους τουρίστες που φτάνουν στο νησί απ’ όλο τον κόσμο.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.