Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Έφυγε από τη ζωή ο πρέσβης της Ελλάδας στη Μαδρίτη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα θερμά συλλυπητήρια τους για την αναπάντεχη απώλεια του πρέσβη της Ελλάδας στη Μαδρίτη, Νικόλαου Πάζιου, εκφράζουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, σύσσωμη η πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και όλοι οι συνάδελφοί του.

O Νικόλαος Πάζιος, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «προσφάτως προαχθείς στον ανώτατο βαθμό της διπλωματικής ιεραρχίας, τίμησε στο έπακρο την πατρίδα, όπου κι αν υπηρέτησε, υπήρξε ένας άριστος διπλωμάτης, ένας εξαιρετικός δημόσιος λειτουργός, με βαθύτατη πίστη στην Δημοκρατία, υπόδειγμα και πηγή έμπνευσης για όλους όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και σήμερα αδυνατούν να πιστέψουν την είδηση του αδόκητου χαμού του».

Ο πρέσβης Νικόλαoς Πάζιος εισήλθε στη Διπλωματική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών το 1982 και υπηρέτησε στις πρεσβείες της Ελλάδας στο Παρίσι, στο Βουκουρέστι και στο Βατικανό. Υπηρέτησε, μεταξύ άλλων, ως γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Παρίσι, ως πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία, ως επικεφαλής της Διεύθυνσης Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής και ως πρέσβης της Ελλάδας στη Μαδρίτη.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.