Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Οι 20 γνωστές και άγνωστες πόλεις της Αμερικής για να βγάλεις λεφτά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πού και γιατί τα καταφέρνουν καλύτερα από τους υπόλοιπους.

Μια λίστα με τις 20 πόλεις που αξίζει να μεταναστεύσει κανείς γιατί έχει τις περισσότερες πιθανότητες να βγάλει λεφτά έχει σίγουρα τη δική της αξία! Πρόκειται για 20 πόλεις της Αμερικής οι κάτοικοι των οποίων τα καταφέρουν καλύτερα από τους υπόλοιπους.

Συγκεκριμένα πρόσφατα το US News & World Report κατέταξε τις 100 πιο πολυπληθείς αμερικανικές πόλεις ως προς την ποιότητα ζωής, λαμβάνοντας υπ’ όψιν παράγοντες όπως το κόστος ζωής, την ποιότητα εκπαίδευσης και παροχών υγείας και την πρόσβαση σε καλά αμειβόμενες δουλειές.

Το Business Insider επεξεργάστηκε τα στοιχεία και αξιολόγησε από την αρχή τις πόλεις για να βρει τις 20 πόλεις όπου οι κάτοικοι πληρώνονται καλύτερα.

Δείτε αναλυτικά τις 20 πόλεις που προσφέρουν καλύτερα χρήματα
20. Σάντα Ρόζα, Καλιφόρνια



Πληθυσμός: 491.790

Μέσος ετήσιος μισθός: 49.800 δολάρια

Η πόλη βρίσκεται 88 χιλιόμετρα βόρεια του Σαν Φρανσίσκο, περιγράφεται ως «παράδεισος για ποδηλάτες», ενώ η αγορά εργασίας της Santa Rosa στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στον τουρισμό: το 9% των κατοίκων της δουλεύουν σε αυτόν τον τομέα, κυρίως σε φάρμες, οινοποιεία και ζυθοποιίες.

Εάν σας αρέσει η οινογευσία σίγουρα θα σας ικανοποιήσει. Στο κέντρο της οινοπαραγωγικής περιοχής της Κομητείας Σονόμα, η Σάντα Ρόσα φιλοξενεί διάφορους αμπελώνες με κρασιά παγκοσμίου επιπέδου, πλούσιες ιστορίες και πανέμορφα τοπία.
19. Σικάγο, Ιλινόις



Πληθυσμός: 9.516.448

Μέσος ετήσιος μισθός: 50.410 δολάρια

Μπορεί να έχει ορισμένα μειονεκτήματα, όπως οι κρύοι χειμώνες και το υψηλό κόστος ζωής, αλλά στο Σικάγο έχουν τη βάση τους πολλές μεγάλες επιχειρήσεις, όπως οι Boeing, United Airlines και Kraft, που μπορούν να προσφέρουν υψηλούς μισθούς.

Η πόλη είναι διάσημη για τα παγκόσμιας κλάσης μουσεία, το Ενυδρείο Shedd, και το μουσικό φεστιβάλ Lollapalooza. Είναι η μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία του Ιλινόις και η 3η μεγαλύτερη από άποψη πληθυσμού στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες.
18. Πόρτλαντ, Όρεγκον



Πληθυσμός: 2.288.796

Μέσος ετήσιος μισθός: 50.710 δολάρια

Το Πόρτλαντ δεν είναι για όλους - άλλωστε, το σλόγκαν του είναι «κρατήστε το Πόρτλαντ παράξενο». Όμως έχει έναν εντυπωσιακό ετήσιο ρυθμό δημιουργίας θέσεων εργασίας της τάξεως του 2,9%, που αποδίδεται μεταξύ άλλων στην Intel και τη Nike, που έχουν τη βάση τους εκεί.

Είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στον βορειοδυτικό Ειρηνικό μετά το Σιάτλ και το Βανκούβερ. Στην μητροπολιτική περιοχή του Πόρτλαντ κατοικούν περίπου 2.260.000 άνθρωποι, κατατάσσοντάς την ως η 23η μεγαλύτερη μητροπολιτική περιοχή στις ΗΠΑ. Γενικά στην περιοχή κατοικούν άνθρωποι που έχουν μέσο επίπεδο εκπαίδευσης υψηλότερο από το μέσο όρο των ΗΠΑ.
17. Χιούστον, Τέξας



Πληθυσμός: 6.204.141

Μέσος ετήσιος μισθός: 50.830 δολάρια

Το Χιούστον είναι μεγάλος «παίκτης» στους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, ενώ διαθέτει σχετικά χαμηλό κόστος στέγασης, φθηνά καταστήματα και 11.000 εστιατόρια. Επίσης είναι μεγάλος παίκτης στην αεροδιαστημική και στις βιομηχανίες του τομέα υγείας.

Το Χιούστον είναι παγκόσμια γνωστό για τις βιομηχανίες ενέργειας τις αεροναυτικές εταιρείες και το κανάλι του λιμανιού του. Το λιμάνι του Χιούστον είναι το πιο πολυσύχναστο στις ΗΠΑ, και δεύτερο σε όλο τον κόσμο σε ξένο φορτίο. Εξ αιτίας αυτής της οικονομικής δραστηριότητας πολλοί κάτοικοι έχουν μετοικήσει από άλλες πολιτείες των ΗΠΑ στο Τέξας καθώς και από πολλές άλλες χώρες.
16. Ουόρστερ, Μασαχουσέτη



Πληθυσμός: 924.722

Μέσος ετήσιος μισθός: 51.330 δολάρια

Γνωστή για τα πολλά πάρκα της, που καλύπτουν έκταση περίπου 2.οοο τετραγωνικών χιλιομέτρων, η πόλη διαθέτει έναν δυναμικό τομέα υγείας, που περιλαμβάνει νοσοκομεία και πανεπιστήμια με ειδίκευση στην ιατρική έρευνα, και παρέχει πλουσιοπάροχες καριέρες στους κατοίκους της.
15. Φιλαδέλφεια, Πενσιλβάνια



Πληθυσμός: 6.015.336

Μέσος ετήσιος μισθός: 51.740 δολάρια

Με κορυφαία κολέγια και ισχυρούς τομείς υγείας, οικονομίας και παιδείας, οι εργαζόμενοι που ζουν στη Φιλαδέλφεια λαμβάνουν ανταγωνιστικούς μισθούς από εταιρείες όπως η Wells Fargo, αλλά και το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια.

Δεκάδες μουσεία, θέατρα και οι εναλλακτικές μουσικές σκηνές που υπάρχουν στην πόλη και δίνουν τον δικό τους τόνο στην έντονη πολιτιστική ζωή της.
14. Σακραμέντο, Καλιφόρνια



Πληθυσμός: 2.197.422

Μέσος ετήσιος μισθός: 51.970 δολάρια

Το Σακραμέντο διαθέτει μία εκπληκτική αγορά εργασίας, ειδικά στους τομείς των κατασκευών, της τεχνολογίας και των παροχών υγείας. Ο τομέας του τουρισμού επίσης αναπτύσσεται, με τη διοργάνωση πολλών συνεδρίων και αθλητικών εκδηλώσεων. Το Σακραμέντο είναι η πρωτεύουσα της αμερικανικής πολιτείας της Καλιφόρνιας. Η πόλη είναι επίσης ένας μαγνήτης για τους λάτρεις των εξωτερικών χώρων παρέχοντας άφθονους χώρους πρασίνου και εύκολη πρόσβαση σε πολλά εθνικά πάρκα και δάση.
13. Μινεάπολη-Σαιντ Πολ, Μινεσότα



Πληθυσμός: 3.424.786

Μέσος ετήσιος μισθός: 52.080 δολάρια

Οι «δίδυμες πόλεις» προσφέρουν πολλές θέσεις εργασίας σε τομείς που σχετίζονται με την επιστημονική έρευνα, σε εταιρείες όπως η Xcel Energy και Medtronic αλλά και σε εταιρείες λιανικής όπως οι Best Buy και Target. Αν και η Μινεάπολη είναι πιο γνωστή ως πόλη, το Σαιντ Πωλ είναι έδρα σημαντικών ιδρυμάτων και υπηρεσιών.
12. Βαλτιμόρη, Μέριλαντ



Πληθυσμός: 2.753.396

Μέσος ετήσιος μισθός: 52.460 δολάρια

Η Βαλτιμόρη έχει υποδεχθεί τα τελευταία χρόνια πολλούς νέους κατοίκους, και η αναπτυσσόμενη βιομηχανία βιοεπιστήμης έχει δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες απασχόλησης στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ.

Κάποτε ήταν μια βιομηχανική πόλη βασιζόμενη στις κατασκευές. Η Βαλτιμόρη έχει μεταβάλει την οικονομία της προς την παροχή υπηρεσιών. Ο μεγαλύτερος εργοδότης στην πόλη δεν είναι πλέον η χαλυβουργία Bethlehem, αλλά το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς (Johns Hopkins University) και το Νοσοκομείο Johns Hopkins.
11. Λος Άντζελες, Καλιφόρνια



Πληθυσμός: 18.241.809

Μέσος ετήσιος μισθός: 53.000 δολάρια

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ έχει τα πάντα. Από βουνά, θάλασσα και ήλιο. Οι τομείς με τους περισσότερους εργαζομένους είναι η μεταποίηση, οι μεταφορές και το εμπόριο, ενώ η «δημιουργική οικονομία» της πόλης παρέχει πάνω από 335.000 θέσεις εργασίας σε μουσεία, καθώς και στους τομείς της μόδας, του design και της διασκέδασης.
10. Σαν Ντιέγκο, Καλιφόρνια



Πληθυσμός: 3.183.143

Μέσος ετήσιος μισθός: 53.020 δολάρια

Είναι εύκολο να ζήσεις καλά στο Σαν Ντιέγκο, όπου ο ήλιος λάμπει όλο το χρόνο... Η μεγαλύτερη βιομηχανία της πόλης είναι ο τουρισμός, καθώς πάνω από 30 εκατομμύρια επισκέπτες φτάνουν κάθε χρόνο. Μεταξύ των μεγαλύτερων εργοδοτών στην πόλη είναι πάντως το αμερικανικό ναυτικό.
9. Ντένβερ, Κολοράντο



Πληθυσμός: 2.651.392

Μέσος ετήσιος μισθός: 53.060 δολάρια

Το 2012 το Κολοράντο νομιμοποίησε τη μαριχουάνα για προσωπική χρήση, ανοίγοντας το δρόμο για μία ακμάζουσα και τεράστια βιομηχανία κάνναβης.

Η Πολιτεία του Κολοράντο αποτελεί την 1η Πολιτεία των ΗΠΑ που νομιμοποίησε την χρήση μαριχουάνας για ψυχαγωγική χρήση. Οι πωλήσεις μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς λόγους ήταν μια βιομηχανία 1 δισ. δολαρίων.
8. Νιου Χέιβεν, Κονέκτικατ



Πληθυσμός: 863.148

Μέσος ετήσιος μισθός: 53.350 δολάρια

Έδρα του φημισμένου πανεπιστημίου Yale, που παραδοσιακά προσελκύει πολιτικούς, καλλιτέχνες και διανοητές, το Νιου Χέιβεν ξεχωρίζει στους τομείς της υγείας, της παιδείας και των κοινωνικών υπηρεσιών.

Η μικρή παραθαλάσσια πόλη συνδυάζει τη γοητεία της Νέας Αγγλίας και τον παγκόσμιο πολιτισμό καθιστώντας την πολιτιστική πρωτεύουσα του Κονέκτικατ.
7. Χάρτφορντ, Κονέκτικατ



Πληθυσμός: 1.215.159

Μέσος ετήσιος μισθός: 55.580 δολάρια

Μία από τις αρχαιότερες πόλεις των ΗΠΑ όπου κάποτε ζούσε ο Μαρκ Τουέιν, έδρα εταιρειών όπως οι United Technologies και Aetna, το Χάρτφορντ διακρίνεται στους τομείς της αεροναυπηγικής, της υγείας, των ασφαλειών και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.
6. Σιάτλ, Ουάσινγκτον



Πληθυσμός: 3.557.037

Μέσος ετήσιος μισθός: 57.370 δολάρια

Οι δουλειές στο Σιάτλ συγκεντρώνονται στους τομείς της τεχνολογίας, της υγείας και της ναυτιλίας, όμως η πόλη είναι και σημαντικός κόμβος για εταιρείες όπως η Boeing. Είναι το σημαντικότερο αστικό και οικονομικό κέντρο στα βορειοδυτικά της χώρας. Πρόσφατα έχει αναπτυχθεί ο τομέας των νέων τεχνολογιών με εταιρίες όπως η Microsoft και η Amazon.
5. Νέα Υόρκη



Πληθυσμός: 20.799.260

Μέσος ετήσιος μισθός: 59.060 δολάρια

Η μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ έχει άπειρες επιλογές για τα πάντα. Ως χρηματοπιστωτική πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών, αποτελεί έδρα δεκάδων μεγάλων επιχειρήσεων, όπως οι Pfizer, Verizon, Goldman Sachs. Μάλιστα, σήμερα η ανεργία στην πόλη είναι στο χαμηλότερο σημείο από το 2008.
4. Βοστώνη, Μασαχουσέτη



Πληθυσμός: 4.650.876

Μέσος ετήσιος μισθός: 60.540 δολάρια

Η Βοστώνη προσελκύει ένα μειγμα ανθρώπων, από φοιτητές και συνταξιούχους μέχρι μηχανικούς και μουσικούς. Βρίσκονται πάρα πολλά γνωστά και ιστορικά πανεπιστήμια, όπως το Χάρβαρντ, το MIT, και το Ταφτς.
3. Ουάσινγκτον, DC



Πληθυσμός: 5.863.608

Μέσος ετήσιος μισθός: 64.930 δολάρια

Αν και η Ουάσινγκτον είναι γνωστή ως το επίκεντρο της αμερικανικής πολιτικής, υπάρχει μία ισχυρή αγορά εργασίας στους τομείς τις παιδείας και των υπηρεσιών υγείας.
2. Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια



Πληθυσμός: 4.466.251

Μέσος ετήσιος μισθός: 64.990 δολάρια

Την περασμένη δεκαετία χιλιάδες εταιρείες τεχνολογίας συνέρρευσαν στην Bay Area, στέλνοντας στα ύψη το κόστος ζωής. Ταυτόχρονα η πόλη διαθέτει και πολλές θέσεις εργασίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα σε 30 επιχειρηματικά κέντρα.
1. Σαν Χοσέ, Καλιφόρνια



Πληθυσμός: 1.898.457

Μέσος ετήσιος μισθός: 75.770 δολάρια

Οι νέοι κάτοικοι και οι απόφοιτοι του Stanford και του Berkeley δε δυσκολεύονται να βρουν δουλειές στην περιοχή, όπου τους περισσότερους εργαζομένους απασχολούν οι IBM, Cisco και eBay.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.